Meny

Liverpool dro av gårde med seieren i semifinale

Seiersklem: Luis Suarez feirer seieren med sin Liverpool-kamerat Andy Carroll. Foto: Scanpix/AFP Photo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byderbyet mot Everton i seminalen endte 2-1 til de røde.

Etter å ha ligget under 0-1, klarte Liverpool å utlikne og dra i land seminalen mot byrivalen Everton.

Kampen på Wembley stadion endte 2-1 til Liverpool ved kampslutt halv fire.

Andy Carroll avgjorde like før slutt til 2-1 lørdag.

Dermed kunne de røde hordene på Wembley juble vilt for finaleplass og sin tredje seier over naboklubben denne sesongen. Everton har ikke vunnet en tittel siden 1995 (FA-cupen).

Liverpool-manager Kenny Dalglish opplevde på sin side en prestisjeseier mot naborivalen. Luis Suárez utlignet til 1-1 etter et fryktelig tilbakespill av en Everton-forsvarer. Så slo Carroll til og ga Liverpool håp om en ny cuptittel denne sesongen.

Jubel

Nikica Jelavic kom fra Rangers i januar og skrev under en fire og et halvt års avtale med Everton. Kjøpet har så langt vist seg som et nytt intelligent grep fra Moyes.

Jelavic er en stabil målscorer. Han står i snitt med 0,42 mål per kamp så langt i seniorkarrieren. Den startet i Hajduk split i Kroatia. Han ordnet ledelse før pause. Daniel Agger og Jamie Carragher rotet det fryktelig til på 0-1-målet. Jelavic fikk lett spill med å sette ballen inn bak Liverpools tredjekeeper Brad Jones.

Dobbel?

Det røde forsvaret gjorde fire-fem feil i løpet av få sekunder og ble straffet hardt. Jelavic var også trolig i hårfin offside da han mottok ballen.

Liverpool har hatt en meget svak sesong i serien. Triumfen i ligacupen er en ørliten trøst for den tidligere storklubben. Nå lever håpet om en skikkelig tittel for Anfield-klubben. I den andre semifinalen møtes Tottenham og Chelsea søndag. Også den kampen spilles på Wembley.

Populært