Meny

Spillanmeldelse: «Blades of Time»

Sexy, men syltynt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor ble det av historiefortellingen?
Fakta:

Spilltittel: Blades of Time

Utgis på: PlayStation 3, Xbox 360, Windows, Mac

Testet på: Xbox 360

Utgivelsesdato: 16. mars 2012

Aldersmerking: 16+ (www.pegi.info)

Sjanger: Action/Eventyr

Utvikler/Utgiver: Gajin Entertainment/Konami

Heltinnen i Blades of Time, Ayumi, liker ikke klær. Denne reservasjonen mot påkledning er det eneste tegnet på personlighet hun klarer å vise gjennom hele spillets historie, en historie som for øvrig begrenser seg til følgende: Ayumi på en øy, full av monstre. Det er det. Bland dette med et labert stemmeskuespill, og historien renner som pølsejuice mellom fingrene på deg før du har tørket den første svetten av kontrollen.

For kontrollen din vil bli svett; kampmekanikken i Blades of Time er nemlig til tider særdeles vellykket utført. Kontrollene er gode og intuitive, og kampene flyter meget godt mellom de tre måtene å angripe på: angrep med sverd, angrep med rifle og en hel rekke magiske angrep.

Ayumi har også evnen til å skru tiden tilbake, og dermed få flere versjoner av seg selv samtidig. Denne ideen er stjålet, slik det meste i dette spillet er, men fungerer til tider bra. Likevel gjenstår det ved spillets slutt et stort, ubrukt potensial av gode hjernetrimoppgaver som kunne utnyttet denne mekanikken bedre.

Les også: Zombiemassakre

Hovedsakelig fremstår Blades of Time som et lappeteppe av allerede utbrukte momenter. Alt fra måten man åpner dører på, til måten sverdene svinges rundt på, er stjålet fra en rekke tidligere hakk og deng-spill, som God of War-serien, Devil May Cry-serien og Heavenly Sword. I slike tilfeller av sjenerende åpenlys spillkleptomani innvilges tilgivelse kun om stjelingen resulterer i et spill av en viss kvalitet. Dette kan ikke sies om Blades of Time, som foreløpig blir stående som spillårets kreative nullpunkt.

Les også:

Fotball langt fra Drillos

Asura's Wrath: Helsprøtt japansk blandingsprodukt

Eventyrspill av den gamle sorten

Ambisiøst rollespill i «The Last Story»

 

Les alt om spill

Les flere nyheter

Populært