Meny

SV nok en gang under sperregrensen

SV leder Audun Lysbakken sliter med dårlige meningsmålinger. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstreparti faller ned under sperregrensen på en ny meningsmåling. Partiet får en oppslutning på bare 3,8 prosent.

Det er et fall på 0,9 prosentpoeng sammenlignet med målingen Sentio gjorde for Dagens Næringsliv for en måned siden. Nyvalgt partileder Audun Lysbakken er ikke overrasket over det dårlige resultatet.

– Jeg har sagt tydelig til folk i SV at vi må ha is i magen, for dårlige målinger vil vedvare en stund. Det vil ta tid å snu den dårlige trenden, sier Lysbakken til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet står nesten på stedet hvil på målingen, med et fall på 0,2 prosentpoeng til 32,8 prosent. Partiet er klart større enn Høyre, som får 24,9 prosent, fram 1,8. Frp faller 0,2 til 19,5 prosent.

Senterpartiet går fram 1 prosentpoeng til 6 prosent, Kristelig Folkeparti får 6,1 prosent, tilbake 0,4, mens Venstre får 4,6 prosent, tilbake 0,1.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg ville de tre rødgrønne partiene bare få 70 plasser på Stortinget og dermed miste flertallet. Høyre og Fremskrittspartiet ville få 79 plasser til sammen, mens Venstre og Kristelig Folkeparti ville fått henholdsvis åtte og elleve plasser.

Et representativt utvalg på 1.000 personer fra hele landet er spurt i meningsmålingen, som er gjort av Sentio mellom 3. og 9. april.

Les flere nyheter

Populært