Meny

Zimmerman møtte i retten for første gang

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Zimmerman, som er siktet for drapet på 17 år gamle Travvon Martin i Florida, møtte torsdag i retten for første gang.

Etter et kort møte i retten besluttet dommeren at Zimmerman, som er siktet for forsettlig drap, skal møte i retten igjen 29. mai. Først da kommer den formelle tiltalen mot ham til å bli presentert. Da vil han også få mulighet til å be om løslatelse mot kausjon.

Zimmermans advokat Mark O'Mara sa han valgte å ikke å ta opp spørsmålet om kausjon torsdag fordi det kunne ha kommet ført til mer oppstyr rundt saken.

Les også: - Zimmerman vil bli siktet i drapssak

Drapssaken har allerede skapt stor debatt og sterke reaksjoner i USA.

Trayvon Martin var ubevæpnet da han ble skutt ned av George Zimmerman den 26. februar, men politiet bestemte seg for likevel ikke å pågripe gjerningsmannen. Det skyldtes at han etter eget utsagn hadde skutt i selvforsvar.

Saken har utløst en landsomfattende protestbølge med krav om pågripelse av gjerningsmannen. Saken ble revurdert av en spesialoppnevnt påtalemyndighet, som besluttet at det likevel skulle tas ut siktelse mot 28 år gamle Zimmerman.

Les også: Kastet ut av Kongressen etter hettegenserstunt


Les flere nyheter her

Populært