Meny

Rev ned Palestinerleiren i Oslo

Palestinerne som har fått avslag på sine asylsøknader har i lang tid hatt tilhold i en teltleir ved Jakobs kirke i Oslo: Teltleiren ble torsdag revet ned. Foto: Jan-Erik Eriksen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinerleiren som har stått ved Jakobs kirke i Oslo i ett år, ble torsdag revet ned. Nå flytter gruppen til Bjørvika.

I mer enn ett år har over 20 palestinske flyktninger som har fått avslag på sine asylsøknader, bodd i leieren ved Jakobs kirke i Oslo sentrum.

I desember ble det inngått en avtale med Oslo kommune om at leieren ved kirken skulle fjernes innen 16. april. Mandag er fristen ute.

– Vi forsøkte å få utsatt fristen, men det gikk ikke Oslo kommune med på, sier talsmann for Palestinerleiren, Mohammed Ganam, til TV 2.

Han sier kampen fortsetter.

– Vi må bare finne andre måter å gjøre det på. Vi har kommet oss gjennom kriser før, sier Ganam til Dagbladet.

Leder av antirasistisk senter Kari Helene Partapouli som har vært en av flyktningenes viktigste støttespillere, synes det er trist å se at leieren nå blir revet ned.

– Det er lagt ned veldig mye arbeid, mye kjærlighet og kampvilje i denne leieren, sier Partapouli.

Hun sier at de palestinske flyktningene kommer til å fortsette å jobbe for en rettferdig behandling og at palestinerleiren kommer til å overleve.

Fram til 27. april skal palestinerne ha tilhold i Kunsthall Oslo ved Bjørvika.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært