Meny

- Menn blir smartere av øl

HJERNEFØDE: Ifølge en gruppe amerikanske forskere bidrar altså et par øl til å bedre menn bedre rustet til å løse kreative oppgaver. Men som med mye annet; alt med måte. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder i hvert fall vitenskapen å ha belegg for.

En gruppe forskere ved Illinois-universitetet i USA står bak det banebrytende funnet som antageligvis vil bestrides av en samlet kvinnelig verdensbefolkning.

I en studie der 40 menn deltok, fikk halvparten drikke to halvlitere mens den andre halvdelen måtte finne seg i å være edru.

Så fikk begge gruppene en rekke hjernetrimoppgaver, og resultatet viste at den øldrikkende gjengen kom seirende ut, ifølge The New York Daily.

Medaljens bakside

Ikke bare klarte de som drakk øl å løse 40 prosent flere av oppgavene enn de som var tørre i nebbet, de løste i tillegg oppgavene raskere.

Alkoholen ser derimot ikke ut til å hjelpe like godt når det kom til hukommelsesoppgaver.

Til nettstedet Federation of Associations in Behavioral and Brain Sciences forklarer Jennifer Wiley, professor i psykologi, at personene med alkoholpromille var dårligere på hukommelsesoppgaver, men bedre på å løse kreative oppgaver.

Les også: Bunnpris vil bruke fingerskanning for å selge øl og røyk

– Bra å være distrahert

Hun mener derfor funnene i studien bestrider den gjengse oppfatning av at alkohol hindrer analytisk tekning.

– Innovasjon kan skje når folk ikke er så fokuserte. Noen ganger er det bra å være distrahert, forklarer Wiley.

Les også: - Mor ga treåring røyk og øl

Det må også legges til at forskerne gjorde en del funn som ikke er relatert direkte til alkohol. Blant annet at menn er mer tilbøyelige til å løse oppgaver når de jobber i grupper på tre, fremfor to.

– I tomannsgrupper unngår man ofte konfrontasjoner og kritiske spørsmål. Med tre personer blir det lettere, ettersom man opplever at man ikke snakker direkte til én person, oppsummerer Wiley.

Populært