Meny

Lokfører snakket i mobilen da Flirt-toget krasjet

To lokførerne er siktet for grov utforstand i tjenesten etter å ha kjørt toget i en hastighet opp mot 135 kilometer i timen i 70-sonen da det nye Flirt-togsettet til NSB sporet av Holmestrand og Nykirke i februar. Foto: Peder Gjersøe (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to lokførerne var opptatt med flere oppgaver da NSBs nye supertog sporet av i en sving ved Nykirke i Vestfold i februar i år.

Begge de to lokførerne er siktet for grov utforstand i tjenesten etter å ha kjørt toget i en hastighet opp mot 135 kilometer i timen i 70-sonen.

Havarikommisjonen har ikke funnet tekniske feil på sporet eller togsettet. En av lokførerne snakket i mobiltelefonen like før toget sporet av, skriver VG.

– De to lokførerne måtte gjøre en rekke ting samtidig som de kjørte toget. Blant annet snakket den ene lokføreren i mobiltelefonen med togledersentralen. Oppmerksomheten ble ledet til mye annet, sier persontogdirektør Tom Ingulstad i NSB.

Les også: Havarikommisjonen: - Testtoget kjørte for fort

Lokførerne var også opptatt med å følge med på skjermer og teste ulike tekniske løsninger i toget mens det kjørte.

– Vi går nå inn i reglene våre og ser på hvordan vi kan gjøre det enklere for lokførerne å holde fokuset på fremføringen av toget under en testkjøring, sier Ingulstad.

To måneder etter ulykken er begge de to lokførerne tilbake på jobb. De jobber ikke til vanlig med å kjøre tog, men utfører en støttefunksjon for NSBs lokførere.

NSB hadde planlagt å lansere «Flirt»-togene i ordinær trafikk fra 29. februar. Etter ulykken fryktet man at prosjektet ville bli utsatt i lang tid, men nå ser det ut til at de nye togene kan bli satt inn allerede til sommeren.

Les også:

Togulykke i Vestfold - minst to skadd

Telehiv kan ha gruset NSBs Flirt

Stanser innfasing og testing av nye togsett


Les flere nyheter her

Populært