Meny

90-åring i ryddekrangel med kommunen

STERKT SKJEMMENDE: Slik så det ut da fristen for å rydde opp på eiendommen ved Bindingsvann gikk ut i fjor høst. «Sterkt skjemmende og til vesentlig ulempe for andre», var kommunens karakteristikk. Foto: Bjørn V. Sandess

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ski kommune ga den eldre innbyggeren klar beskjed om å rydde opp på eiendommen sin. I stedet går 90-åringen til søksmål mot kommunen.

Nå går kvinnen rettens vei for å få gjort det kommunale forelegget om å rydde opp kjent ugyldig, ettersom dette er eneste måte å prøve forelegget på, skriver Østlandets Blad.

– Min klient ønsket aldri å ta ut stevning, og har akseptert å rydde opp på eiendommen og har de facto begynt med dette, men kommunen går dessverre svært aggressivt til verks i denne saken. De tar ikke hensyn til at grunneier i dette tilfellet er snart 90 år, sier advokat Aslak H. Jakobsen til Østlandets Blad.

Ettersom 90-åringen har akseptert og igangsatt sin ryddeforpliktelse, mener advokaten at kommunens trusler om forelegg vitner om unødvendig maktbruk.

– Det burde være åpenbart at en ryddeprosess i dette tilfellet vil ta lengre tid enn for funksjonsfriske og yngre personer, sier Jakobsen til Østlandets Blad.

Hans klient mener dessuten at kommunen ikke har oppfylt veiledningsplikten ved unngå å konkretisere hvilke skur og uthus som er ulovlig oppført og må rives.

Ski kommune står derimot på sitt, og 17. april møtes partene i Follo tingrett for å fastsette dato for rettssaken.

Les også:

Olaf Thon i heftig krangel med byantikvaren

Dette slumser huseierne med

Ryddet rommet - fant halv million

Les flere nyheter

Populært