Meny

Kaldt regn og mye grått helgevær

Hele landet får fortsatt en relativt kjølig og ustabil værtype kommende helg. (Foto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en rekordvarm marsmåned og følelsen av at våren er kommet, kan helgen bli en temporær nedtur for solhungrige nordmenn.

Hele landet får fortsatt holde ut med en relativt kjølig og ustabil værtype, med noen geografiske variasjoner. Ifølge vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad får alle områder sin dose nedbør, enten som kaldt regn eller snø.

– Det ser ut til at Trøndelag og Nordland kommer best fra det. Der blir det rolige vindforhold, stort sett opphold og kanskje perioder med sol helt fram til lørdag ettermiddag. Men da kommer det byger, og de kommer som snø i høyden. Også søndag ser det ut til at Nordland og Trøndelag vil få stort sett opphold og perioder med sol, sier Mjelstad til NTB.

Lengst nord i landet blir det pålandsbris og kuling utsatte steder fredag, med snø og sludd i utsatte strøk. Lørdag og søndag bedrer det seg noe. Da ventes kun spredte snøbyger på kysten, ellers for det meste opphold og perioder med sol.

I Nord-Norge vil temperaturen varierer mellom -2 og 2 grader mens Trøndelag får temperaturvariasjon fra frysepunktet opp mot 5 grader.

Kaldt og vått i vest

På Vestlandet vil temperaturen ligge noe høyere gjennom helgen, mellom 2 og 8 grader, men det kan nok føles kaldt nok likevel, ettersom det blir nordavind opp mot kuling på kysten. Supplert med jevnlige regnbyger, som i høyden kommer som snøbyger, blir det neppe optimalt for dem som håpet de skulle nyte uteværet.

– Ikke noe sol?

– Vel, det er ikke snakk om store nedbørsmengder. Det blir perioder med opphold, og det er sjanser for sol innimellom, da kanskje størst sjanse på søndag, sier Mjelstad.

Sjekk været der du er

Stille grått i øst

Sørlandet og Telemark får omtrent samme værtype fra fredag til og med lørdag: Regnbyger, snøbyger i høyden, perioder med opphold og muligheter for perioder med sol. Nedbørsmengden er avtagende, og solsjansene er størst søndag. Med rolige vindforhold vil temperaturene mellom 2 og 8 grader kanskje gi en viss vårfølelse, men som statsmeteorologen påpeker:

– Det er ikke mye å skryte av noe sted denne helgen.

På Østlandet blir det samme temperaturspenn og byger. Nedbøren kommer vesentlig sør for Oslo fredag. Dette været holder seg utover lørdagen, med mest nedbør i vestlige strøk.

– Ellers blir det skyet. Her ser det veldig grått ut, jeg kan ikke love mer enn perioder med oppholdsvær på det beste. Søndag vil Østlandet får økt nedbør, sier Mjelstad. (©NTB)

Les også: - Skal bli like vanlig som å sjekke været

Se også: ABC Nyheters værsider

Les flere nyheter

Populært