Meny

Tysk protest mot gratisutdeling av koranen

n tenåring leser i Koranen på en parkbenk i Paris. I Tyskland vil en gruppe salafister, det vil si ultrakonservative muslimer, dele ut 25 millioner gratiseksemplarer av muslimenes hellige bok, blant annet til skoleelever og innsatte i fengslene. Utdelingen er allerede i gang, og vekker heftige protester blant politikere blant annet i det kristeligdemokratiske regjeringspartiet CDU. Foto: Zohra Bensemra / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske politikere protesterer mot planer om å dele ut 25 millioner gratiseksemplarer av muslimenes hellige bok koranen. Bøkene skal gis bort blant annet til skolebarn og innsatte i fengslene.

Bak planen står en gruppe salafister eller ultrakonservative muslimer som kaller seg «Den sanne religion». Utdelingen er allerede i gang blant fotgjengerne i bilfrie områder i flere tyske byer, het det på nyhetsmagasinet Der Spiegels nettsider torsdag.

– Det som utgis for å være en ren aksjon for å utbre koranen, er i virkeligheten en finurlig måte å spre salafistisk ideologi på, sier en talsmann for innenriksdepartementet i Nordrhein-Westfalen. Dette er en av delstatene der det til helgen skal skje omfattende utdeling av bøker.

– I prinsippet er det lite som er til hinder for å dele ut religiøse skrifter. Men denne radikale salafistgruppen forstyrrer den religiøse freden i landet vårt med sin aggressive opptreden, mener Günter Krings som er nestleder for det kristeligdemokratiske regjeringspartiet CDU.

Salafistene er ifølge Der Spiegel forkjempere for en religiøs statsordning og blir av mange tyskere betraktet som en fare for dagens samfunnsordning. Myndighetene i Nordrhein-Westfalen har lenge drevet overvåking av folk som tilhører denne trosretningen.

Les flere nyheter

Populært