Meny

– Sudan bomber Sør-Sudan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sudanske bombefly har angrepet byen Bentiu i Sør-Sudan, ifølge sørsudanske myndigheter.
– De slapp bomber i Bentiu. Det virker som de siktet på ei bru, sier Sør-Sudans viseinformasjonsminister Agem Yaak Atem til nyhetsbyrået AFP.


Fem bomber skal ha blitt sluppet mot den strategisk viktig brua ved daggry torsdag. Ifølge Atem er det ikke kommet meldinger om drepte eller sårede etter angrepet.

Bentiu er hovedstaden i den oljeproduserende delstaten Unity, som grenser til Sudan.

De siste månedene har konflikten mellom Sudan og Sør-Sudan, som skilte lag i fjor sommer, eskalert kraftig. En rekke sammenstøt de siste dagene har brakt landene til randen av krig.

Sudans nasjonalforsamling gikk onsdag inn for å stanse forhandlingene med Sør-Sudan som har pågått i Etiopia. Forhandlingene har blant annet dreid seg om fordelingen av inntektene fra oljefeltene som ligger på sørsudansk side av grensa mellom de to landene.

Begge landene er helt avhengige av oljeinntektene.Presidenten i Sør-Sudans nasjonalforsamling ba onsdag befolkningen i grenseområdene forberede seg på krig. Viseinformasjonsminister Agem Yaak Atem understreker imidlertid at landet kun vil ta til våpen i selvforsvar.


Les flere nyheter

Populært