Meny

Charles Manson slipper ikke ut av fengsel

Charles Manson har blitt nektet prøveløslatelse for 12. gang. Foto: Scanpix: EPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den beryktede massemorderen Charles Manson er nektet prøveløslatelse. Mest sannsynlig betyr det at han må sitte i fengsel resten av livet.

Charles Manson, som i dag er 77 år gammel, vil ikke kunne søke om prøveløslatelse igjen før i 2027, opplyser fengselsmyndigheten i delstaten California. Han vil da være 92 år om han fortsatt lever.

En ny lov om prøveløslatelse ble vedtatt i California i 2008. Ifølge denne loven kan det settes forskjellige tidsgrenser for hvor ofte fanger kan søke om prøveløslatelse, med 15 år som øvre grense.

At grensa nå er satt til nettopp 15 år, er et signal om at Charles Manson ikke anses som egnet for prøveløslatelse, opplyser fengselsmyndigheten.

Nye fotografier av Manson ble offentliggjort i forrige uke. Bildene viser ham med tykt grått hår og skjegg og med et hakekors tatovert i pannen.

Manson ledet en apokalyptisk sekt på slutten av 1960-tallet. Sammen med flere av sine disipler ble han dømt for en serie grufulle drap begått i 1969. Blant ofrene var høygravide Sharon Tate, filmskaper Roman Polanskis kone.

Les flere nyheter

Populært