Meny

– Bjørnland blir ny PST-sjef

Politimester Marie Benedicte Bjørnland blir etter sigende ny PST-sjef. Foto: Jarl fr. Erichsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Benedicte Bjørnland (46) i Vestfold blir ny sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagbladet.

Flere kilder med kjennskap til prosessen bekrefter overfor avisen at Benedicte Bjørnland vil få jobben. Bjørnland blir karakterisert som sterk juridisk, noe som blir sett på som en klar fordel i jobben som PST-sjef. Hun skal også ha et godt ord på seg i Justisdepartementet, som har ansvaret for ansettelsen.

Etter at Janne Kristiansen forsvant fra PST i januar i år, var det ventet at Justisdepartementet ville la Roger Berg fungere i stillingen som PST-sjef til 22. juli-kommisjonen hadde lagt fram sin rapport.

De andre søkerne er politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud, generalmajor Tor A. Sandli fra Moss, UNE-direktør Terje Sjeggestad, daglig leder Henning Anders Eskeland fra Bærum og tidligere TV 2-topp Arne Harbitz Anker-Jensen (57), i dag bosatt i Sveits.VG-kommentator Frithjof Jacobsen skriver torsdag at både Eskeland og Anker-Jensen er uaktuelle til jobben.

Les flere nyheter

Populært