Meny

City tok innpå igjen da United tapte for Wigan

Manchester Citys håp om seriegull ble tent på ny med 4-0-seier over West Bromwich onsdag. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City har ikke gitt opp drømmen om ligagull og valset over West Bromwich med 4-0 onsdag. Samtidig ble byrival United utspilt og tapte 0-1 borte for nedrykkstruede Wigan.

Muligens hadde United-spillerne tatt gullfeiringen på forskudd, for det virket som Alex Fergusons elever manglet noe onsdag kveld. United var heldige som unngikk 0-1 før pause. Victor Moses' scoring etter en halvtime ble uforklarlig annullert for dytt på David de Gea.

Wigan var det førende laget også i annen omgang, og fire minutter etter sidebytte fikk vertene betalt. Shaun Maloney fikk ballen tilbake etter en kort corner fra Jean Beausejour, dro seg inn i banen og klinket inn 1-0 fra 20 meter.

– Det var skuffende. Vi var ikke først på noen baller før pause og ble totalt dominert av Wigan, sa Ferguson som likevel er fornøyd med ledelsen på fem poeng med like mange kamper igjen.

– Jeg skulle ønske det var mer, men for noen måneder siden ville dette vært bra. Man vet at man på ett eller annet tidspunkt vil avgi poeng, sa skotten til Sky Sports.

– Tittelkampen over

Og mens United tapte fortjent, kunne City juble for en overlegen seier mot WBA. Vertene hadde flere gode muligheter i første omgang, men Sergio Agüeros scoring ble den eneste før pause.

I annen omgang puttet Agüero inn sitt andre for kvelden, før Carlos Tévez gjorde 3-0 etter en times spill. Den utskjelte argentineren var i startoppstillingen for første gang siden september. David Silva scoret kampens siste mål med en utsøkt chip etter 63 minutter.

Les også: Carroll senket Blackburn på overtid

City-manager Roberto Mancini var fornøyd, men ville likevel ikke snakke om seriegullet etter storseieren.

– Tittelkampen er over fordi United er et fantastisk lag med en fantastisk innstilling. Fem poeng er for mange, sa italieneren.

Arsenal trygget 3.-plassen

Arsenal koblet grep om 3.-plassen i engelsk eliteserie med 3-0 over Wolverhampton. Robin van Persie scoret det første målet på straffe, før Theo Walcott ordnet tomålsledelse allerede etter ti minutter. Seieren ble trygget av Yossi Benayoun i det 69. minutt og betyr at Arsenal har fem poengs luke til erkerival Tottenham.

Det betyr også at Wolverhampton nesten er klar for nedrykk. Laget har ni poeng opp til Wigan, som ligger like over streken.

Også Queens Park Rangers, som er foran Wigan på målforskjell, tok en viktig seier med 3-0 over Swansea onsdag. Kaptein Joey Barton sendte London-laget i føringen like før pause. I annen omgang trygget Jamie Mackie og Akos Buzsaky seieren for QPR.

Les flere nyheter her

Populært