Meny

– Zimmerman vil bli siktet i drapssak

En demonstrant holder opp en plakat med påskriften «Vi er alle Trayvon Martin» under en støttemarkering for den drepte tenåringen i New York 10. april. Foto: Keith Bedford (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Zimmerman, som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Trayvon Martin, vil bli siktet i saken, ifølge en kilde fra påtalemyndigheten i Florida.

Washington Post skrev onsdag at det vil bli tatt ut siktelse mot Zimmerman, men det var ikke kjent hva siktelsen kom til å gå ut på.

Opplysningene ble senere samme dag bekreftet av en kilde som har nær tilknytning til statsadvokatens kontor, skriver nyhetsbyrået AFP.

Drapet ble begått mens 28 år gamle George Zimmerman patruljerte nabolaget som frivillig vakt i slutten av februar. Han mente Trayvon Martin så mistenkelig ut og kontaktet politiet. Han begynte deretter å følge etter den 17 år gamle gutten, til tross for at politiet frarådet dette.

Les også: Kastet ut av Kongressen etter hettegenserstunt

Zimmerman har forklart at han så ble angrepet av Martin og at han skjøt i selvforsvar. Andre mener imidlertid at Martin mistenkeliggjort og drept fordi han var svart og gikk i hettegenser.

Saken har vakt oppsikt fordi Zimmerman ikke ble pågrepet etter drapet. Årsaken er en kontroversiell lov i Florida som åpner for bruk av våpen dersom en person føler seg truet på livet eller i fare for å bli alvorlig skadd.

Les flere nyheter her

Populært