Meny

Clinton bekymret over volden i Syria

USAs utenriksminister deltok på «Venner av Syria»-konferansen i Istanbul 1. april. Onsdag var situasjonen i Syria også tema for utenriksministrene i G8-gruppen, som møttes i Washington. Foto: Murad Sezer (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Hillary Clinton er urolig over de pågående voldshandlingene i Syria, kvelden før våpenhvilen skal tre i kraft.

– Det som har skjedd i fjor, og også de siste ukene, bekrefter det vedvarende behovet for omfattende internasjonalt samarbeid. G8-gruppen er et viktig forum i så måte, sa Clinton til sine kolleger fra G8-landene onsdag.

– Vi er bekymret for de problemene spesialutsending Kofi Annan står overfor i arbeidet med å få i stand en våpenhvile og stanse volden. Vi følger nøye med, fortsatte hun.

Utenriksministre fra G8-landene – Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Russland, Japan, Canada og USA – ankom onsdag Washington for et to dager langt møte. Situasjonen i Syria, hvor regimet har lovet å innføre våpenhvile torsdag morgen, var ett av de sentrale temaene. Også det iranske atomprogrammet og situasjonen i Nord-Korea sto på agendaen.

Les også:

- Katastrofe om opprørerne væpnes

- Vi ser fremgang i forhandlingene i Syria

Syria krever garantier fra Annan

Tyrkia reagerer på syrisk skyting over grensa

Les flere nyheter her

Populært