Meny

Clinton bekymret over volden i Syria

USAs utenriksminister deltok på «Venner av Syria»-konferansen i Istanbul 1. april. Onsdag var situasjonen i Syria også tema for utenriksministrene i G8-gruppen, som møttes i Washington. Foto: Murad Sezer (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Hillary Clinton er urolig over de pågående voldshandlingene i Syria, kvelden før våpenhvilen skal tre i kraft.

– Det som har skjedd i fjor, og også de siste ukene, bekrefter det vedvarende behovet for omfattende internasjonalt samarbeid. G8-gruppen er et viktig forum i så måte, sa Clinton til sine kolleger fra G8-landene onsdag.

– Vi er bekymret for de problemene spesialutsending Kofi Annan står overfor i arbeidet med å få i stand en våpenhvile og stanse volden. Vi følger nøye med, fortsatte hun.

Utenriksministre fra G8-landene – Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Russland, Japan, Canada og USA – ankom onsdag Washington for et to dager langt møte. Situasjonen i Syria, hvor regimet har lovet å innføre våpenhvile torsdag morgen, var ett av de sentrale temaene. Også det iranske atomprogrammet og situasjonen i Nord-Korea sto på agendaen.

Les også:

- Katastrofe om opprørerne væpnes

- Vi ser fremgang i forhandlingene i Syria

Syria krever garantier fra Annan

Tyrkia reagerer på syrisk skyting over grensa

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært