Meny

Flyulykken på Stord forblir trolig uoppklart

Pårørende til de fire omkomne eller de tolv som ble skadd vil neppe få et presist svar på hvorfor Atlantic Airways-flyet ikke greide å bremse og havnet utenfor flystripa og tok fyr på Stord lufthavn i oktober 2006. Foto: 330-skvadronen / Forsvaret / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem og et halvt år etter flyulykken på Stord blir havarirapporten lagt fram uten en klar konklusjon om årsak. Fire omkom da flyet ikke greide å bremse etter landing på Stord lufthavn.

Havariinspektør Birger A. Bull bekrefter overfor Bergens Tidende at den endelige havarirapporten, som vil være klar en av de nærmeste dagene, kun har en teoretisk forklaring på bremsesvikten.

– Vi har en teori om hva som skjedde, men ikke et bombastisk svar vi kan sette to streker under, sier Bull.

Dermed vil pårørende til de fire omkomne eller de tolv som ble skadd neppe få et presist svar på hvorfor Atlantic Airways-flyet ikke greide å bremse og havnet utenfor flystripa og tok fyr på Stord lufthavn i oktober 2006.

Bull ønsker ikke å utdype hvilen teori havarikommisjonen lander på før Stord-rapporten blir offentliggjort.

Det ble tidlig klart at spoilerne på vingene ikke fungerte under landing, men årsaken til at de ikke fungerte, er et mysterium. Flyvraket var altfor utbrent til at det var mulig å finne ut av.

Verken før eller etter ulykken har Atlantic Airways hatt problemer med å lande og stoppe i tide på den 1.460 meter lange rullebanen på Stord lufthavn.

Les flere nyheter

Populært