Meny

- Vi trodde bølgen var minutter fra å treffe

I TRYGGHET: Karin og Jan Olav Tønnevold opplevde panikken som brøt ut i Phuket på nært hold da det kom beskjed om at en tsunami var på vei. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karin Tønnevold og hennes ektemann Jan Olav Tønnevold ble fanget i panikken som brøt ut i Phuket da det kom melding om at en tsunamibølge var på vei.

Ekteparet fra Grimstad var onsdag på vei hjem fra Phuket, og ble intetanende kastet ut i kaoset da de kom frem til flyplassen. På telefon fra Thailand forteller Karin Tønnevold om hvordan hun opplevde det.

– Vi kom ut av taxien ved flyplassen, og ble møtt av masse folk som kom løpende og dro oss med. De sa at det var en tsunami på vei, og ba oss ta beina fatt. Dette er ikke mulig, tenkte jeg der og da, sier hun til ABC Nyheter.

Løp flere kilometer

Tønnevold forteller at hun og ektemannen sammen med tusenvis av andre livredde personer begynte å løpe mot en høyde drøye to kilometer unna flyplassen i Phuket.

– Vi ble jo også grepet av panikken, og trodde jo at bølgen var minutter fra å treffe. Vi visste ingenting, og det var ekstremt ubehagelig. Jeg ble helt kvalm av redsel, sier hun.

Den uoversiktlige situasjonen førte også til at flere trodde de hørte lyden av en flodbølge som kom fra havet, men lyden kom egentlig fra et fly som fløy lavt over området.

– Etter hvert kom vi oss opp på en høyde takket være noen lokale folk som viste veien, men den lå bare en 10-15 meter høyere enn flyplassen så vi følte oss overhodet ikke trygge, sier Tønnevold.

Så dere noen tegn til tsunamien?

– Nei, men vi hørte rykter om at bølger på halvannen meter hadde slått innover noen av strendene i Phuket.

Les også: Norske turister evakuert

Vet ikke når vi kommer oss hjem

Når ABC Nyheter prater med Tønnevold har de kommet seg inn til et hotell i Phuket sentrum. Hva som skjer videre vet de foreløpig ikke.

– Det er fortsatt mange forskjellige versjoner av hva som har skjedd, og alvorlighetsgraden av det. Vi merker at folk her fortsatt husker forrige tsunami godt, sier hun.

Tsunamivarselet ble imidlertid avblåst klokken 15 onsdag ettermiddag.

– Vi føler oss trygge nå, og det skal bli godt å få hvilt ut i trygge omgivelser. Foreløpig vet vi lite om når vi kommer oss hjem. Det siste vi fikk høre fra reiseselskapet er at flyplassen er stengt til i morgen, sier hun.

Les også: Folk flyktet til høyere områder etter tsunamivarsel

Faren over

Utenriksdepartementet har ikke fått meldinger om skadde nordmenn etter jordskjelvet eller tsunamivarselet i Indonesia, men opplyser at det har vært relativt stor pågang fra personer som har slektninger på reise i regionen.

Det er ikke kommet meldinger om tsunamier etter jordskjelvet som målte hele 8,7 i havet utenfor Ache, Indonesia, selv om det er kommet flere etterskjelv.

Les flere nyheter

Populært