Meny

Hedrer Strummer ti år etter at han døde

30 år etter at dette bildet av The Clash (Joe Strummer lengst til venstre) ble tatt, hylles den avdøde pønklegenden med egen festival. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er det ti år siden pønklegenden Joe Strummer døde. I sommer minnes han med egen festival.

Festivalen vil arrangeres helgen 17 – 19. august og har fått navnet «Strummer of Love», men utover det er lite foreløpig kjent.

Ifølge BBC vil artistene på programmet være venner av avdøde Strummer, men så sentral som Clash-vokalisten var, og med et så stort nettverk som han hadde, sier det i grunn ikke så mye. Heller ikke stedet hvor festivalen vil holdes er klart, annet enn at det vil bli på et hemmelig sted i Somerset i England. Bare de som har billetter får vite nøyaktig hvor.

Veldedighet

Alt overskudd fra festivalen vil gå uavkortet til Strummerville, en veldedighetstjeneste i hans navn som støtter unge, lovende musikere.

- Vi følte at det bare var en måte å markere Joe’s jubileum på, og det var rundt et leirbål på en festival. Det var hans favorittsted, sier Strummervilles Lucinda Garland til BBC.

Hvem som skal spille på festivalen vil bli offentliggjort neste uke, men ifølge Garland skal listen være både omfattende og bra.

Markant skikkelse

Joe Strummer (født John Graham Mellor) ble kjent som leder av pønkgruppa The Clash, og ble den kanskje mest markante skikkelsen i rockens gjørdetsjæl-miljø, i kjølvannet av pønkrevolusjonen. Han døde av kreft 22. desember 2002, og ville fylt 60 år bare et par dager etter festivalen nå i august.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Populært