Meny

Thåström på Operataket

Thåström har levert mange overbevisende konserter i Norge, her fra Øya-konserten i 2009. (Foto: Anders Arntsen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske rockikonet tilbake i Norge torsdag 2. august.

Bare fire måneder etter at han i mars holdt en bejublet konsert på et utsolgt Sentrum Scene i Oslo, kommer 55-åringen og hans band tilbake til hovedstaden. Denne gangen for en utendørsseanse, på Operataket 2. august.

Det store ikonet

Helt fra starten med pønklegendene Ebba Grön i siste halvdel av 1970-årene og videreføringen med Imperiet på 1980-tallet, har Thåström vært en av de sterkeste og viktigste representantene for svensk kvalitetsrock.

Les også: En svensk rockinstitusjon

Likevel er det først det siste tiåret at han for alvor har tatt spranget fra kulthelt til nasjonalhelt, med sine mer personlige, lavmælte (men aldri tannløse) og reflekterende album «Skebokvarnsvägen 209», »Kärlek är för dom» og årets bidrag «Beväpna dig med vingar», som tidligere i vinter nådde fjerdeplass på VG-lista.

Det første av disse tre albumene, ga ham i 2005 også hans første listetopp på svenske singellister, med den dvelende og nokså atypiske hitlåten «Fanfanfan». Og de seinere albumene hans har i Sverige gått rett inn på førsteplass.

Les også: Rett til himmels

Les også: Skummelt vakkert


Ofte på besøk

Etter noen års fravær, har Thåström vært hyppig konsertgjest i Norge de siste årene. Sist gang altså på Sentrum Scene, som i likhet med konserten samme sted to år tidligere raskt ble utsolgt. Og da han sommeren 2009 spilte på Øya-festivalen konkluderte ABC Nyheters anmelder «Thåström i sitt ess».

Med seg til Operataket 2. august har Thåström det samme bandet som backet ham på Sentrum Scene i mars, dvs. Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén og Anders Hernestam.

Ifølge arrangøren vil det bookes flere artister til denne kvelden på Operataket, men med Thåström som hovedattraksjon.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Populært