Meny

Lå med alvorlige bruddskader i sju måneder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 88 år gammel kvinne lå med både bekkenbrudd, lårhalsbrudd og vevskader på et sykehjem i Narvik i Nordland i sju måneder før skadene ble oppdaget.

Den sterkt pleietrengende kvinnen har i fem år bodd på Furumoen sykehjem i Narvik og er ute av stand til å kommunisere, verken verbalt eller på andre måter, skriver Avisa Nordland.

Saken om den 88-åringen skal være en av de verste skadesakene Pasientombudet i Nordland har mottatt det siste året.

– Jeg blir kvalm av å tenke på hvor vondt hun har hatt det, sier kvinnens datter, som selv er operasjonssykepleier.

Ifølge sykehjemmets forklaring til Helsetilsynet hadde kvinnen pådratt seg de omfattende bruddskadene etter at hun hadde glidd ned fra toalettet. Da hun ble undersøkt på sykehuset, anså vakthavende lege henne som døende.

88-åringen skal ha falt ut av sengen to ganger og falt i gulvet fra sittende stilling ved minst to andre tilfeller.

– Det er ikke god nok kvalitet i sykehjemmene. Vi skal ikke oppleve liggesår, bruddskader, underernæring eller at eldre dopes ned, sier Pasient- og brukerombudet i Nordland, Inger Marie Sommerset.

Enhetsleder Kari Plener ved Furumoen sykehjem i Narvik viser til taushetsplikten, og vil ikke kommentere den konkrete saken, men sier at rutinene er gjennomgått for å unngå at noe slikt skjer på nytt.

Familien til 88-åringen har nå hyret inn en privat sykepleier til moren på det som er et offentlig sykehjem.

– Vi kan være enige om at bemanningen i sykehjemmet burde vært bedre, men ellers har jeg ingen kommentar, sier enhetsleder Plener. (©NTB)

Populært