Meny

- Israelske agenter pågrepet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran sier myndighetene har brutt opp et «terror- og sabotasjenettverk» som planla angrep i landet.
En rekke mennesker skal være pågrepet, og våpen og utstyr beslaglagt, melder statlige medier ifølge CNN.


- Den kompliserte manøveren iransk etterretning har gjennomført for å identifisere djevlene førte til oppdagelsen av sionistenes regionale kommandosenter og avsløringen av identiteten til de aktive agentene, heter det i en uttalelse fra det iranske etterretningsdepartementet, ifølge nyhetsbyrået Fars.

Paul Hirschson, talsmann for det israelske utenriksdepartementet, sier Iran sprer desinformasjon med få måneders mellomrom, og at det ikke finnes noe grunnlag for reportasjen.

Les også: - Israel finansierer terrorister

Utviklingen skjer i forkant av atomsamtaler mellom Iran og seks verdensmakter i Tyrkia lørdag. Iran er under sterkt internasjonalt press for å avvikle sitt kontroversielle program for anrikning av uran.

Iran insisterer på at programmet er tiltenkt fredelige formål. Teherans påstander om et israelsk terrornettverk kommer samtidig som det tilsynelatende pågår en «skyggekrig» mellom de to landene.

Iranske atomforskere har blitt utsatt for attentat, og det har vært mystiske eksplosjoner i landet.

Både Iran og den iranskstøttede Hizbollahmilitsen har de siste månedene kommet med ulike påstander om oppdagelsen av israelske etterretningsoperasjoner. Påstandene har blitt møtt med taushet eller ren avvisning fra israelsk hold.

Parallelt med dette har det vært gjennomført angrep som har forsøkt å ramme israelske diplomater i India og Georgia, samt mistenkte terrorplaner mot israelske mål i Thailand og Aserbajdsjan.

Les også: Atomforsker drept i eksplosjon i Teheran

Les også: - Israelske diplomater var bombemål

Les flere nyheter

Populært