Meny

Kraftige jordskjelv rammer Indonesia:

Folk flykter til høyere områder etter tsunamivarsel

Folk i Aceh flykter til høyere områder. Foto: Chaideer Mahyuddin/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt kraftig jordskjelv har rammet Aceh-provinsen i Indonesia. Pacific Tsunami Warning Center avblåser tsunamivarselet for Indiahavet som ble sendt ut etter de kraftige jordskjelvene utenfor Indonesia.
TIPS OSS

Befinner du deg i et av de berørte områdene, eller kjenner du noen som er der? Kontakt oss på tips@abcnyheter.no eller 97736017. Vi er interessert i foto og øyenvitneskildringer.

To kraftige jordskjelv som begge målte over 8, rammet onsdag utenfor kysten av Aceh i Indonesia. Det ble sendt ut tsunamivarsler for hele Indiahavet, men på ettermiddagen norsk tid ble varslene avblåst.

Panikk

Skjelvene og de påfølgende tsunamivarslene har utløst panikk i Thailand og Indonesia.

I Aceh sprang folk ut av husene sine for å komme seg i sikkerhet. Rystelsene kunne merkes så langt unna som i Singapore, Thailand og India.

– Strømmen er borte i Aceh, og det er trafikkork over alt fordi folk forsøker å komme seg opp i høyden, sier en talsmann for krisehåndteringsmyndighetene i Indonesia. Ved 12.30-tiden slo en fem meter høy bølge inn over stranden i provinsen, forteller svenske hjelpearbeidere til SVT.

– Ettersom folk er blitt evakuert, virker det ikke som om noen har omkommet, sier Phil Charlesworth, som er stedlig representant for svenske Røde Kors i Indonesia.

Men det er skader på infrastruktur, hus og veier, opplyser han.

Les også: Norske turister evakueres

Satelittbilde av området i Indonesia hvor jordskjelvets episenter var og grafikk fra USGS. Foto: AP.Satelittbilde av området i Indonesia hvor jordskjelvets episenter var og grafikk fra USGS. Foto: AP.

Demper tsunamifrykten

Skjelvene ble utløst utenfor kysten av Aceh-provinsen i Indonesia.

Frykten for en ødeleggende tsunami ble først dempet før det andre skjelvet inntraff.

Av alle områdene som ble rammet av den voldsomme tsunamien i 2004, var det Aceh som opplevde de største ødeleggelsene. Over 170.000 mennesker omkom i regionen. I alt døde over 220.000 mennesker i tsunamikatastrofen i 2004.

Det er kaos i trafikken når alle flykter samtidig. Foto: AP.Det er kaos i trafikken når alle flykter samtidig. Foto: AP.

Les flere nyheter

Populært