Meny

Politiet i Oslo skjøt mot våpenmann

Politiet skjøt gjennom egen frontrute. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo løsnet natt til onsdag to skudd mot en person som truet politiet med et skytevåpen. To personer, en 34 år gammel mann og en 24-årig kvinne, er pågrepet.

Episoden skjedde på Grünerløkka like etter klokken 2. Ingen ble skadd i skytingen, men Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn i saken.

– Klokken 2.03 startet en hundepatrulje forfølgelse av en svenskregistrert bil som ikke ville stanse for kontroll. Bakgrunnen for kontrollen var kjøreatferden, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

I Thorvald Meyers gate ble hundepatruljen truet med et skytevåpen fra den ene personen i bilen. Bilen stoppet kort tid i området rundt Øvre Foss, og en person gikk ut av bilen og siktet mot hundepatruljen.

– Det ble da avfyrt to skudd fra politiet. Bilen ble stanset, og to personer, en kvinne og en mann, ble pågrepet, forteller Belle.

Skuddene ble avfyrt gjennom frontruta på politibilen, og begge traff sidevinduet på førersiden på fluktbilen, skriver Aftenposten. Deretter valgte paret å overgi seg.

Paret i den svenskregistrerte bilen er norsk og kjent for politiet fra tidligere saker. Begge vil bli avhørt i løpet av onsdag. Politiet kan foreløpig ikke si noe om bilen er stjålet.

Les flere nyheter

Populært