Målløst City så United stikke fra

Wayne Rooney gratuleres av Antonio Valencia etter å ha gitt United ledelsen mot QPR. (Foto: Reuters / NTB scanpix).
Wayne Rooney gratuleres av Antonio Valencia etter å ha gitt United ledelsen mot QPR. (Foto: Reuters / NTB scanpix).

Manchester United slo 2-0 Queens Park Rangers, men hadde større grunn til å juble senere søndag. Byrival Citys 0-1-tap for Arsenal ga de røde åtte poengs ligaledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikel Artetas suser etter 86 minutter sendte Arsenal til 3.-plass i ligaen, men ble også tatt kjærkomment imot i vest i Manchester. Frustrerte City-spillere fikk utrettet svært lite og må innse at ligagullet trolig er tapt.

– Matematisk er det ikke over, men det er tydelig at det blir veldig vanskelig. Du skal aldri si aldri i fotball, sa City-manager Roberto Mancini.

Særlig vanskelig var Mario Balotelli, som med tre stygge taklinger før pause var heldig som fikk starte annen omgang. Italieneren fikk til slutt som fortjent da han klippet ned Bakari Sagna og måtte i dusjen etter to gule kort.

Arsenal misbrukte en mengde store målsjanser, men halte i land tre poeng til slutt. London-laget ligger to poeng foran nabo Tottenham med seks ligarunder igjen.

Billig United-straffe

Selv om United økte avstanden på toppen, var den store diskusjonen på Old Trafford rundt måten laget fikk 1-0-scoringen mot QPR på. En elendig dommeravgjørelse ga London-laget liten sjanse på Old Trafford søndag.

Først ble Ashley Young spilt opp i offsideposisjon. Deretter falt vingen relativt lett etter minimal kontakt med QPR-kaptein Shaun Derry. Lee Mason var sikker i sin sak og valgte å vise ut Derry og gi United straffen som Wayne Rooney kontrollert omsatte til 1-0.

– Jeg synes det var offside. Derry gjorde akkurat nok til at Ashley mistet balansen, og siden han var bakerste forsvarer følte nok dommeren at han ikke hadde noe valg, sa United-manager Alex Ferguson til Sky Sports.

Sjanserikt

Målet la en liten demper på en omgang der United var klart best uten å score flere ganger. Men etter hvilen kom en sjansekanonade gjestene ikke kunne forsvare seg mot.

Først fikk Danny Welbeck en scoring annullert for hårfin offside. Deretter traff Rafael tverrliggeren fra god posisjon. Og i det 68. minutt tok veteranen Paul Scholes ansvar og blåste inn 2-0 fra rundt 18 meter.

Målforskjellen holder stadig QPR over nedrykksstreken, men manager Mark Hughes var ingen fornøyd mann etter kampen.

– Vi kommer helt klart til å anke det røde kortet, og forhåpentligvis blir det omgjort innen onsdag. Vi har ikke råd til å miste flere spillere, sa Hughes som var klar på at det ikke burde vært straffespark.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden