Velt felte Hushovd

Thor Hushovd fikk Paris –  Roubaix ødelagt av en velt. Nordmannen endte på 14.-plass. Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix.
Thor Hushovd fikk Paris – Roubaix ødelagt av en velt. Nordmannen endte på 14.-plass. Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix.

Syk, ute av form og til slutt velt. Thor Hushovd (34) har definitivt hatt bedre vårsesonger på sykkelsetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris – Roubaix var ett av sesongens store mål, men søndagens brusteinsmareritt hadde ikke 2010-verdensmesteren med i seierskampen. 61 kilometer før mål, i en tilsynelatende ufarlig rundkjøring, var nordmannen uheldig og deiset i bakken.

– Dette var bare kjedelig. Jeg satt med gode bein, hadde gjort et bra løp, men en feilmanøvrering ødela alt. Jeg gikk rett i bakken, og da var det over. Juan Antonio Flecha (4.-plass til slutt) holdt på å kjøre ned en politimann. Jeg så en brå bevegelse og måtte hoppe over en midtrabatt. Jeg landet skjevt, hadde lite lufttrykk i dekkene og skled bare ut, sa Hushovd.

Rotet bort

To minutter kostet velten og alt rundt. Han ble likevel beste nordmann på 14.-plass.

– Jeg skjønte at det var over etter velten, men i ren fortvilelse ga jeg på. Det store målet mitt ble rotet bort på en dum velt, men jeg har bare meg selv å takke.

Før det nordfranske brusteinsrittet over 257 kilometer, ble sesongens første klassiker ødelagt av sykdom. Etter at også etapperittet Volta a Catalunya gikk i vasken av samme årsak, ble Hushovd frakjørt i Ronde Van Vlaanderen forrige helg.

– Det har vært en veldig skuffende sesong så langt, men heldigvis er det mye igjen av den. Jeg har ikke dratt ned gardinen ennå, gliste grimstadmannen.

Knepent slått

BMC-laget reddet dagen med tredjeplass til Alessandro Ballan. Italieneren ble knepent slått av toer Sébastien Turgot i spurtoppgjøret 1.39 minutt bak vinner Tom Boonen.

– Ballan reddet laget igjen. En plass på seierspallen var det beste resultatet for lagets del.

Neste ritt for Hushovd blir Giro d'Italia, som starter i danske Herning 5. mai.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden