Torturert gårdsarbeider blir ikke avhørt før onsdag

GÅRDEN: Politiet har gjort undersøkelser på gården hvor den litauiske gårdsarbeideren ble funnet hengende opp ned bundet i hender og føtter.
Foto: Morten Wengstad / NTB scanpix.
GÅRDEN: Politiet har gjort undersøkelser på gården hvor den litauiske gårdsarbeideren ble funnet hengende opp ned bundet i hender og føtter. Foto: Morten Wengstad / NTB scanpix.

Gårdsarbeideren fra Litauen som ble funnet torturert på en gård i Nord-Trøndelag, klarer trolig ikke å bli avhørt før onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på en av de seks gårdene i den lille grenda Bjørndalen i Nærøy at litaueren ble funnet hengende opp ned etter føtter og hender i 10-tida lørdag. Mannen hadde store skader i muskler i hendene og føttene.

– Det er mye som tyder på at han hatt besøk av to stykker på kvelden eller natten. Det er ingen vitner eller klare spor som kan peke mot gjerningsmennene, sier operasjonsleder Ole Hofstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til VG.

Les også: Håper å få avhørt torturert gårdsarbeider søndag

Mannen ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim med det politiet betegnet som alvorlige skader.

Avhør onsdag

– Sykehuset antyder at han muligens kan la seg avhøre på onsdag. Jeg vet ikke mer om det helsemessige, men han skal holdes i koma, sier Hofstad.

Hofstad sier til NTB at de håper avhøret vil kunne gi dem svar på hva som skjedde på gården og hvem som sto bak tortureringen. Politiet tror han kan ha hengt så lenge som åtte-ti timer da han ble funnet.

Les også: Gårdsgutt torturert i Nord-Trøndelag

Ingen er så langt mistenkt i saken, og politiet etterforsker bredt. Etterforskningen på åstedet er ferdig, og det er kun avhøret av mannen som gjenstår.

Ingen tips

Gårdsarbeideren ble funnet av en gårdbruker etter at gårdsarbeideren ikke hadde gjort unna jobben i fjøset. Den torturerte mannen bodde i et gammelt hus på gården og har fortalt til gårdbrukeren at han fikk besøk sent fredag kveld eller natt til lørdag, sier Hofstad.

Flere naboer er avhørt, uten at det har kommet fram noe nytt i saken. Det har heller ikke kommet inn noen tips, skriver Trønder-Avisa.

Sør-Trøndelag politidistrikt bistår nabodistriktet i nord i etterforskningen av saken.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden