Norsk 4.-plass etter forlengning i curling-VM

Norge fikk forlengning mot Sverige, men tapte til slutt 8-9 i curling-VMs bronsekamp søndag. (Foto: Reuters / NTB scanpix).
Norge fikk forlengning mot Sverige, men tapte til slutt 8-9 i curling-VMs bronsekamp søndag. (Foto: Reuters / NTB scanpix).

Det ble nok en jevn duell med Sverige for de norske curlingherrene i søndagens bronsekamp. Men med 8-9-tap for de blågule, endte Thomas Ulsruds lag opp uten VM-medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige hadde hele veien føringen i kampen, men Norge kjempet seg på imponerende vis tilbake og sikret forlengning ved å ta to poeng i siste omgang.

Også i den ekstra omgangen ble det jevnt. Norge med skip Ulsrud lå godt an, men svenskene hadde siste stein. Den brukte Sebastian Kraupp godt og snek den inn like foran den beste norske steinen og sikret 9-8-seier.

– Dette er kampen man hater å tape, men vi må gi Sverige ros. De spilte bra fra starten. Vi kjempet oss tilbake, men til slutt var det ikke nok, sa Ulsrud.

Sverige hadde ledet hele veien etter å ha tatt to poeng i første omgang. På det meste ledet «Söta bror» hele 7-3.

– Det er alltid tett når vi spiller mot Ulsruds lag, men da vi tok tre poeng i sjette omgang, trodde jeg det skulle gå, sa Kraupp.

Norge hadde en svak VM-start med tap i tre av de fire første kampene. Men derfra hevet nordmennene seg og vant sju kamper på rad i grunnspillet. Først i semifinalekvalifiseringen mot Sverige ble det tap (6-8), og det ble dermed klart at Norge måtte kjempe om bronsemedaljer.

I finalen senere søndag møtes Canada og Skottland.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden