Pakistanske soldater begravd under 25 meter snø

I alt 135 personer, de fleste soldater, ble tatt av snøskredet som rammet en pakistansk militærbase i Kashmir lørdag. Det er lite håp om å finne overlevende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det massive skredet begravde militærbasen tidlig lørdag morgen lokal tid mens mange soldater lå og sov. 17 timer senere var det fortsatt ikke tegn til overlevende. Det pakistanske forsvaret opplyser at i alt 135 personer er begravd, 124 soldater og elleve sivile.

Snømassene er opptil 25 meter dype, og skredet var hele 1 kilometer bredt. Området ligger i nærheten av isbreen Siachen, som er kjent som verdens høyeste slagmark, på grensen til India.

Leter med hunder

Hundeekvipasjer og helikoptre lette lørdag etter overlevende. Også leger og akuttmedisinere er blitt sendt til fjellområdet.

Lørdag kveld ble imidlertid letingen innstilt.

– Mørket og dårlig vær har tvunget oss til å stanse redningsarbeidet. Vi gjenopptar det i morgen tidlig, sier en pakistansk sikkerhetskilde.

Pakistansk fjernsyn melder at det er vanskelig å frakte tungt utstyr som trengs i redningsarbeidet fordi området er så avsidesliggende. Ifølge TV-stasjonen er det sannsynlig at mange av soldatene sov da skredet rammet fordi det skjedde så tidlig på morgenen.

– Denne bataljonens hovedkvarter har ligget på samme sted i 20 år. Det har aldri tidligere skjedd en hendelse som dette, heter det i en uttalelse fra militæret.

Lang konflikt

Siachen-breen ligger på omkring 6.000 meters høyde nord i Kashmir, et område som både Pakistan og India krever full kontroll over.

Siden 1980-tallet har indiske og pakistanske soldater voktet sine stillinger og skutt mot hverandre på breen. Til sammen har flere tusen av dem mistet livet, men det sies at de fleste av dem ikke er blitt drept i kamper, men har dødd av kulde, høydesyke, eller blitt tatt av snøskred som er blitt utløst av motstanderens beskytning.

I februar i år mistet 16 indiske soldater livet i Kashmir da to snøskred braste inn i militærbaser.

Det er utstasjonert mellom 10.000 og 20.000 indiske og pakistanske soldater i området.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden