– Minst 100 pakistanske soldater tatt av snøskred

Hundeekvipasjer og helikoptre leter etter overlevende etter at et snøskred dundret inn i en militærbase og begravde over 100 pakistanske soldater i Kashmir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skredet gikk i nærheten av isbreen Siachen, som er kjent som verdens høyeste slagmark, på grensen til India lørdag morgen. Det er uklart hvor mange som er omkommet, men forsvaret sier at de skal komme med en uttalelse senere lørdag.

– Redningsarbeidet pågår, sier talsmann for forsvaret, generalmajor Athar Abbas. Det er satt inn hunder og helikoptre i søket etter soldater som fortsatt er i live. Også leger og akuttmedisinere er blitt sendt til fjellområdet.

Les også: Stortingspolitiker tatt av snøras

Vanskelig redningsarbeid

En statlig pakistansk TV-kanal melder at det er vanskelig å frakte tungt utstyr som trengs i redningsarbeidet fordi området er så avsidesliggende. Ifølge TV-stasjonen er det sannsynlig at mange av soldatene sov da skredet rammet fordi det skjedde så tidlig på morgenen.

– Klokken seks i dag tidlig rammet snøskredet en militærbase. Over 100 soldater og militært personell er tatt, fortalte talsmannen etter ulykken.

Les også: Den alvorligste skredulykken på 26 år

Nyhetsbyrået AP siterer en forsvarskilde på at det var hovedkvarteret i Gayari-sektoren som ble rammet av skredet.

Flere tusen døde

Siachen-breen ligger på omkring 6.000 meters høyde nord i Kashmir, et område som både Pakistan og India krever full kontroll over.

Siden 1980-tallet har indiske og pakistanske soldater voktet sine stillinger og skutt mot hverandre på breen. Til sammen har flere tusen av dem mistet livet, men det sies at de fleste av dem ikke er blitt drept i kamper, men har dødd av kulde, høydesyke, eller blitt tatt av snøskred som er blitt utløst av motstanderens beskytning.

Les også: VM-helt omkom i snøskred

I februar i år mistet minst 16 indiske soldater livet i Kashmir da to snøskred braste inn i militærbaser.

Det er utstasjonert mellom 10.000 og 20.000 indiske og pakistanske soldater i området.

Les også: - Hele Nederland føler med kongefamilien

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden