Mohyeldeen Mohammad angrepet under appell

Mohyeldeen Mohammad på Gardermoen på vei til Medina i Saudi-Arabia for å studere arabisk og sharia i 2010. Arkivfoto: Frode Hansen (VG)
Mohyeldeen Mohammad på Gardermoen på vei til Medina i Saudi-Arabia for å studere arabisk og sharia i 2010. Arkivfoto: Frode Hansen (VG)

- Jesus er muslim, ropte Mohammad i megafon på Grønland Torg i Oslo skjærtorsdag. To fulle menn gikk til angrep på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohyeldeen Mohammad stilte skjærtorsdag opp på Grønland i Oslo med megafon og en gruppe venner i ryggen for å proklamere at Jesus er muslim. Det endte med slagsmål.


Mohammad forteller til ABC Nyheter fredag kveld at han ønsket å holde appell på Grønlands Torg om islam og kristendommen. Det hele begynte fredfullt med bønnerop og utdeling av brosjyrer, frem til Mohammed erklærte gjennom megafonen at «Jesus er muslim». Det brakte sinnene i kok hos to menn som angrep Mohammad. Politiet opplyser overfor VG Nett at de to mennene var beruset.

- Det kom en mann løpende mot meg som prøvde å slå. Jeg blokkerte slaget hans og knuste megafonen i hodet hans i selvforsvar. Plutselig dukket en venn av han opp, som også ønsket å angripe meg. Da sparket jeg han i ansiktet, sier Mohammad til ABC Nyheter.

Slåsskjempene ble skilt av en forbipasserende.

Se YouTube-video fra appellen

- Jeg ønsker bare fred og ville benytte meg av ytringsfriheten. Jeg synes det er trist at jeg ble angrepet, sier Mohammad.

- Det er et trist med nordmenn som må ty til vold når muslimer ytrer seg.

De to angriperne ble tatt hånd om av politiet.

Mohammad er kjent i norske medier etter flere kontroversielle uttalelser. Han har hyllet Osama bin Laden og forsvart drap på homofile. I januar ble han deportert fra Tunisia, måneder etter at han ble pågrepet i Saudi-Arabia, skriver VG Nett.

I begynnelsen av februar ble han pågrepet da det ble lagt ut en trusselvideo på YouTube. Mohammad ble senere løslatt.

- Det står i loggen fra fredag at de to mennene skal ha blitt lei av å høre på han med roperten og derfor gikk de til angrep på han, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tore Solberg, til VG Nett.

Mohammads forsvarer John Christian Elden sier til VG Nett at han har vært i kontakt med Mohammad om fredagens episode. Mohammad hadde søkt om polititillatelse til å gjennomføre appellen.

- Politiet har jo selv vært på stedet, og tok med seg gjerningspersonene. Da legger jeg til grunn at politiet vil vurdere forholdet, så vi har ikke tatt initiativ til å anmelde det, sier Elden til VG Nett.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden