14 tatt for narkotikabruk på The Gathering

Skøyter er byttet ut med dataskjermer når det samles til stort datatreff i Vikingskipet på Hamar. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Skøyter er byttet ut med dataskjermer når det samles til stort datatreff i Vikingskipet på Hamar. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

14 personer tatt for å ha brukt narkotika under datatreffet The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Den yngste er 17 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fire personer ble tatt for å ha brukt narkotika hos oss, og de er bortvist fra arrangementet. To av dem er også tatt for besittelse. For de øvrige ti hvor narkotikahundene markerte, er det snakk om forhold som ligger lenger tilbake i tid, forklarer informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik i The Gathering til NTB. Han understreker at datatreffet er et rusfritt arrangement.

– Det skal det også fortsette å være. Derfor samarbeider vi tett med politiet.

Over 5.000 datainteresserte samler seg denne uken i den gamle OL-hallen i det som etter hvert har blitt en viktig påsketradisjon for mange.

Flere av dem som ble tatt i aksjonen, ble pågrepet av politiet, mens andre fikk gå etter å ha erkjent lovbruddet og blitt ilagt forelegg på mellom 5.000 og 7.500 kroner, skriver Østlendingen. Den yngste av dem som er tatt, er 17 år gammel.

– Dette var en planlagt aksjon. Men vi er litt overrasket over at så mange ble tatt. Vi trodde på forhånd at de aller fleste deltakerne var klar over at vi har stort trykk på narko under The Gathering, opplyser Hedmark politidistrikt.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden