Kristne på Filippinene korsfestet seg selv

Mange filippinere hadde møtt opp for å se på da en troende lot seg korsfeste under en seremoni i byen San Fernando langfredag. Foto: REUTERS/ NTB scanpix
Mange filippinere hadde møtt opp for å se på da en troende lot seg korsfeste under en seremoni i byen San Fernando langfredag. Foto: REUTERS/ NTB scanpix

Tradisjonen tro valgte flere troende på Filippinene å markere langfredag ved å gå i Jesu fotspor og la seg korsfeste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke kristne filippinere lot seg korsfeste i ulike seremonier over hele landet langfredag. I byene San Fernando og Paombong deltok mer enn 20 personer i det blodige ritualet. Mange pisket også ryggene sine til blods.

Den katolske kirken har tatt sterkt avstand fra seremoniene, men korsfestelsene er likevel blitt en stor årlig turistattraksjon på Filippinene.

Healeren Arturo Bating var en av de flere som spredte armene og med stoisk ro fikk nagler på rundt 10 centimeter slått gjennom håndflatene.

– Dette er et løfte jeg har gitt til Gud, slik at han vil spare min familie for sykdom, sa Bating etter korsfestelsen, som varte flere minutter og ble sett av flere hundre skuelystne.

– Det var litt vondt, men utholdelig, la han til.

57 år gamle Alex Laranang sier han har latt seg korsfeste hver langfredag de siste 12 årene.

– Jeg forventer ingenting i gjengjeld. Jeg gjør det for Gud, og jeg vil gjøre det til min død, sier han.

– Jeg går hjem, spiser og legger meg. Om noen dager er jeg tilbake på arbeid, sier han videre.

I enkelte tilfeller får de troende, som ikke tar smertestillende, også føttene naglet fast. En person måtte fredag fraktes til sykehus etter en kraftig blødning fra føttene.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden