USAs kystvakt senker japansk spøkelsesskip

Den amerikanske kystvakten senket torsdag en japansk fiskebåt som hadde drevet over Stillehavet til Alaska etter tsunamien i Japan for et år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kystvakten skjøt mot båten med maskingevær, og kort etter ble det meldt at den var i brann og hadde slagside. Senere meldte kystvakten at den var sunket og ikke lenger var en fare for skipsfarten.

Den nesten 200 fot lange tråleren Ryou-Un Maru ble først observert av kanadiske myndigheter for noen dager siden, og den befant seg til slutt 170 nautiske mil sørvest for Sitka i Alaska, der den hadde drevet inn i skipsleia mellom USA og Asia.

Båten var mørklagt, ubemannet og i drift etter over et år i sjøen, og de japanske eierne sier de ikke vil ha den igjen.

Les også: Japansk «spøkelsesskip» funnet igjen

Canadierne forsøkte å berge den, men ombestemte seg, og det ble lagt planer for å senke den, selv om den har nærmere 10.000 liter diesel om bord.

Båten er blant de rundt 1,5 millioner tonn vrakrester som japanerne mener drev til sjøs etter jordskjelvet og tsunamien i mars i fjor.

Selv om mesteparten av det som driver over mot USA ikke ventes før neste år, har noen gjenstander, som bøyer og flåter fra østersfarmer, allerede skylt i land på strender i Alaska.

Les også:

Japan minnes ofrene for tsunamien

Slik ser det ut i Japan - snart ett år etter katastrofen


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden