CNN vil likevel ikke intervjue Breivik

CNN, som har vært i forhandlinger om et intervju med Anders Behring Breivik, sier nå at de likevel ikke ønsker intervjue den terrorsiktede nordmannen. Foto: Mark Lennihan (AP Photo)
CNN, som har vært i forhandlinger om et intervju med Anders Behring Breivik, sier nå at de likevel ikke ønsker intervjue den terrorsiktede nordmannen. Foto: Mark Lennihan (AP Photo)

Den amerikanske TV-kanalen CNN sier det ikke lenger er aktuelt å intervjue terrortiltalte Anders Behring Breivik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalen opplyser dette overfor NRK, dagen etter at den norske kanalen meldte at CNN forberedte seg på å intervjue Breivik. Onsdag bekreftet CNN at de hadde bedt om å få intervjue den terrortiltalte 33-åringen, men nå kommer altså kontrabeskjeden.

CNN sier ikke hvorfor det ikke lenger er aktuelt med et intervju.

Les også: Tror 130.000 støtter ham

Breivik selv har sagt at han vil gi ett eksklusivt intervju til et internasjonalt medium før rettssaken mot ham, som starter 16. april. Forsvarerne hans har frarådet ham å gjøre dette.

– Vi har jo gitt ham rådet om å ikke uttale seg til pressen. Han bør forklare seg i retten hvor rammene er satt og hvor han har mulighet til å uttrykke seg uten å bli klippet, så mitt råd har vært: snakk til retten og ikke snakk til andre steder, men han har nå valgt at han ønsker å la seg intervjue av en kanal, sier forsvarer Geir Lippestad.

Utenlandske journalister må blant annet legge fram vandelsattest dersom de ønsker å komme inn på Ila fengsel for å intervjue Breivik. Det er fengselet som har ansvaret for sikkerheten rundt 33-åringen og som tar den endelige avgjørelsen om hvem som eventuelt slipper inn til ham.

Les også:

Breivik fastholder påstandene om kontaktnett

- Breivik innrømmer løgn i brev til pressen

Breivik angriper den rettspsykiatriske rapporten

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden