Mistenkt for over 50 overgrep i Bodø-distriktet

Over ett år etter de første pågripelsene i en overgrepssak i Bodø-distriktet har politiet pågrepet ytterligere to menn i saken. Totalt er nå åtte menn mistenkt for over 50 overgrep mot unge gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar i fjor ble seks menn pågrepet og fengslet i saken, men nå er antallet overgripere økt med ytterligere to menn, skriver Avisa Nordland. Ingen av de åtte er varetektsfengslet for øyeblikket, men flere har sittet fengslet i lengre eller kortere perioder.

– Vi anser at tre-fire av dem er hovedmenn i den omfattende saken. En av disse har vært spesielt aktiv, sier påtaleleder i Salten politidistrikt, Heidi Kløkstad.

Kritikk

Hun opplyser at flere av guttene i overgrepssaken nærmest har «gått på omgang» blant flere av mennene.

Les også: Seks menn pågrepet i overgrepssak i Bodø

Politiet har fått kritikk for at etterforskningen av saken har tatt svært lang tid. Opprinnelig var det meningen at politiet skulle være ferdig med saken i løpet av fjoråret.

– Jeg forstår reaksjonene, men det har vært en svært omfattende etterforskning som har gitt stadig nye sidespor, sier statsadvokat Geir Fornebo.

Politiet legger nå opp til at de første sakene skal være avklart før sommeren slik at de kan berammes til høsten.

Gaysir

– Vår plan er å avgjøre de minst kompliserte sakene før vi tar fatt på de alvorligste sakene, sier politiadvokat Bjarte Walla til NRK.

Saken ble rullet opp da en 19-åring og en 41 år gammel mann i fjor ble pågrepet og siktet for nedlasting av store mengder overgrepsbilder av barn. Etterforskningen førte til at flere menn ble arrestert og avslørte tidlig at det også dreide seg om overgrep mot gutter, noen av dem under 14 år.

Mennene skal ha fått kontakt med guttene via telefon, MSN og det homofile nettstedet Gaysir. Siktelsene varierer fra seksuell omgang med mindreårige til seksuell handling med mindreårige.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden