Flere skogbranner i Telemark og Vest-Agder

Brannen i Kvitsund var ikke under kontroll onsdag ettermiddag. Kart: Google Maps.
Brannen i Kvitsund var ikke under kontroll onsdag ettermiddag. Kart: Google Maps.

Brannvesenet fikk onsdag ettermiddag kontroll over en skogbrann i Nome i Telemark, men ikke over en brann i Kviteseid. Samtidig blusser det opp flere mindre skogbranner på Sørlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 14-tiden onsdag kontaktet Vest-Telemark brannvesen først Sivilforsvaret for å få hjelp til en skogbrann i Nome, men ga raskt kontrabeskjed.

– Vi ble bedt om å stille med firehjulinger og bakkemannskaper, men fikk raskt beskjed om at dette ikke var nødvendig likevel, opplyser Karina Halvorsen i Sivilforsvaret Telemark til NTB.

Brannen i Nome var i nærheten av øvre Stavsjø, og spredte seg raskt i et område med flere hytter. Omkring en time etter at det ble varslet om brannen, meldte brannmannskapene at de hadde den under kontroll.

Setter inn helikopter

Brannen i Kvitsund er i nærheten av Kvitsund gymnas i Kviteseid, og her skal brannvesenet være i ferd med å få kontroll litt før klokken 17.

– Et brannhelikopter har nå ankommet stedet. Bakkemannskapet har ikke full kontroll over brannen siden den er i et småkupert og bratt terreng. Det er ikke snakk om mange åpne flammer, men mest røyk, sier brannmester i Vest-Telemark brannvesen, Tore Meltveit, til NTB.

Det er dårlig med vannforsyning i området slik at eneste effektive slukningsmetode er å benytte helikopter. Det er ikke hus eller hytter i området, og det er lite vind. Brannvesenet har 15 mann i aksjon i området.

Det er veldig høy brannfare på Østlandet og Sørlandet, og i Telemark er det onsdag ettermiddag meldt om flere gressbranner og flere små skogbranner.

Flere andre skogbranner

Klokken 15.55 ble det meldt om en skogbrann sør for Hauggrend i Fyresdal, og knappe 25 minutter senere kom det melding om en brann i Sauherad ved en fjelltopp som heter Brattingsborg. Politi og brannvesen er på vei til disse stedene.

Også i Vest-Agder brenner det onsdag ettermiddag. Brannvesenet har rykket ut med ti mann til en skogbrann noen hundre meter øst for Lølandsvatnet mellom Gyland og Sira i Flekkefjord kommune, skriver Fædrelandsvennen.

Også denne skogbrannen foregår i et ulendt terreng, og brannmannskapene har ikke full kontroll over brannen. Flere brannmannskaper er på vei inn i området.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden