Slik takler du påsketrafikken

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX

På grunn av økende trafikk på utfartsveiene, er påsken også en høytid for alvorlige trafikkulykker, advarer Trygg Trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅSKETIPS FRA TRYGG TRAFIKK

- Bruk beltet riktig
- Ta med hurtigkjettinger
- Hold avstand
- Ta det rolig - du har ferie
- Pakk smart
- Løse gjenstander – dødelig våpen
- Husk varseltrekant og refleksvest
- Ta med mat og varme klær
- Ta hensyn til de minste
- Underholdning i baksetet

- Høy fart kombinert med manglende bruk av bilbelte tar flest liv i trafikken, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk til ABC Nyheter. Spesielt deler av Sør-Norge har tørre veier, noe som gjør at farten blir høyere.

Sandberg råder folk til å ta det med ro og minner om at tett trafikk krever stor konsentrasjon bak rattet. Forbikjøringer sparer ikke tid, men øker risikoen for ulykker. - Så langt er det to omkomne i påsken, som gjør at vi ligger noe over fjoråret, sier Sandberg.

Ser du at andre vil forbi, lønner det seg å kjøre inn til siden. Dermed minsker risikoen for hissige sjåfører og farlige forbikjøringer.

I påsken kan været skifte raskt, så det er viktig å være forberedt på de plutselige væromslagene og kjøre deretter.

Hvordan du kjører må også vurderes i forhold til tung last i bilen. Også her bør farten holdes nede, for å holde veigrep og kontroll over bilen. Trygg Trafikk tipser om å pakke den tyngste bagasjen nederst og inntil bakseteryggen. - En bør være ekstra oppmerksom på dette, dersom en har barn i bilen, sier Sandberg.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden