Kraftige tornadoer rammer Texas

Minst to svært kraftige tornadoer etterlot seg store materielle skader i Dallas-området etter at de tirsdag feide gjennom det nordlige Texas

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygninger ble revet i filler og store trailere ble kastet opp i lufta da en av tornadoene raste gjennom tomta til et transportfirma i Dallas.

– En av trailerne ble revet i filler og kastet 15 til 30 meter opp i været, sier sjåfør Michael Glennom som fanget dramaet på mobilkameraet sitt.

Mange av de 6,3 millioner innbyggere i Dallas og Fort Worth, som er USAs fjerde mest folkerike byområde, måtte søke trygghet i tilfluktsrom og kjellere. Hundrevis av hus ble skadd, men ingen er meldt skadd eller omkommet.

Fly skadd av hagl

Flyplassen Dallas-Fort Worth ble stengt, og American Airlines måtte kansellere rundt 500 flygninger inn og ut av byen. Over 100 fly som befant seg på bakken, må sjekkes og repareres etter at de ble skadd av hagl.

Se også: Tornadoen fanget på kamera

Dallas-Fort Worth-flyplassen er hovedflyplassen til American Airlines, som avlyste alle flygninger resten av dagen.

På flyplassen ble folk bedt om å holde seg unna store vinduer og søke tilflukt i trappeoppganger og toaletter da tornadoene raste.

– Det regnet og haglet. Og så plutselig, stoppet det, og da så vi at tornadoen tok i bakken, sa Jonathan Cook som i all hast fikk bilen sin under tak.

På hjemveien etterpå passerte han store trær og tregreiner som blokkerte veier.

Søkte skjul

Mens folk gjemte seg i kjellere og tilfluktsrom rundt om i byen og nærmeste omegn, viste TV bilder av raserte bolighus og skolebusser, lastebiler og togvogner som ble kastet opp i lufta som leketøy og deretter deiset i bakken.

Se også: Her løfter tornadoen bussen

En video viste folk som hjalp en politimann med å lete etter overlevende i ruinene av et hus, mens gata rundt var dekket av nedblåste trær og bygningsrester. CNN viste bilder av hus uten tak og andreetasjer.

Mange biler fikk store bulker etter hagl på størrelse med 50-cent-mynter.

Ifølge CNN mistet 47.000 husstander og bedrifter strømmen. Politiet advarte folk mot å komme borti strømførende løse ledninger og kabler.

Trass i de store materielle skadene er det ikke meldt om at noen har mistet livet eller blitt skadd.

Advarer mot mer

Men viseguvernør David Dewhurst advarte folk i Texas mot mer dårlig vær og flere tornadoer.

– Vi er i tornadosesongen. Så vær så snill, damer og herrer: pass på, og hvis det kommer varsler, gå inn i indre rom i første etasje, sa han.

Se også: – Det er en tornado, jo

Tornadosesongen har begynt tidligere enn normalt i år. Hittil har 57 mennesker mistet livet i sørstatene og Midtvesten.

Det skaper frykt for en ny alvorlig tornadosesong etter fjoråret, som var det verste på et århundre. 550 mennesker mistet livet, derav 316 på én dag i fem delstater i sør.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden