Facebook slår tilbake mot Yahoo!

Facebook-sjef Mark Zuckerberg går til motangrep på Yahoo! Foto: REUTERS / Yuriko Nakao / NTB scanpix
Facebook-sjef Mark Zuckerberg går til motangrep på Yahoo! Foto: REUTERS / Yuriko Nakao / NTB scanpix

Facebook går til motsøksmål mot Yahoo! og hevder at internettpioneren krenker det sosiale nettverkets patenter og ikke omvendt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yahoo! saksøkte forrige måned Facebook for brudd på ti av søkemotorens patenter. Tirsdag kom motoffensiven fra nettverksgiganten i form av et søksmål utstedt til en føderal domstol i California. Facebook hevder nå at det er Yahoo! som har overtrådt ti av Facebooks patenter.

– Samtidig som vi forsvarer egne patentkrav, gjør vi dette som et svar på Yahoos kortsynte beslutning om å angripe en av sine egne partnere og prioritere en rettstvist framfor innovasjon, sier Facebooks advokat, Ted Ullyot i en uttalelse.

Les også: Mobiltyv la ut offerets nakenbilder på Facebook

Facebook mener blant annet at tjenestene fotostrøm og nylig aktivitet i Yahoos bildedelingstjeneste Flickr er en overtredelse av et Facebook-patent knyttet til utviklingen av personlige nyhetsstrømmer på et sosialt nettverk.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden