Mann tiltalt for Bislett-drapet

DREPT: Einar Opsahl ble drept på Bislett i fjor sommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
DREPT: Einar Opsahl ble drept på Bislett i fjor sommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Statsadvokaten har tiltalt Noppadol Wanthaphirom (30) for drapet på Einar Opsahl (35) på en drosjeholdeplass ved Bislett i Oslo i juni i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Bislett-drapet

* Politiet tror spillutvikleren og idrettsmannen Einar Opsahl (35) var et tilfeldig offer da han ble skutt i hodet utenfor puben Store Stå ved 1-tiden natt til 18. juni. Han døde kort tid etterpå.

* Bare tre dager senere slo politiet til mot en leilighet og pågrep flere personer de mener tilhører et kriminelt, asiatisk miljø.

* Onsdag ble en 29-åring med thailandsk bakgrunn siktet for forsettlig drap.

* I tillegg sitter en 27-åring fra Albania og en 31 år gammel mann fra Lørenskog fengslet for brudd på narkotika- og våpenlovgivningen.

* En annen 27-åringen politiet mener var vitne til drapet, meldte seg for politiet og ble denne uka fengslet for falsk forklaring. Han anket fengslingskjennelsen, men denne ble forkastet.

* Fire andre personer som er siktet i tilknytning til saken, ble ikke varetektsfengslet.

* En av politiets teorier er at Opsahl forstyrret en narkotikahandel da han forsøkte å skaffe seg en pirattaxi. En annen er at drapsmannen og hans venner tok 35-åringen for å være en politimann i sivil, har Dagbladet tidligere skrevet.

– Det er tatt ut tiltale mot ham for forsettlig drap. Jeg har snakket med ham og han nekter fortsatt straffskyld. To uker etter påske kommer vi med en supplerende bevisoppgave, sier
hans forsvarer, Morten Engesbak, til NTB.


Under pågripelse av 30-åringen, som har bakgrunn fra Thailand, fant politiet til sammen nesten ti kilo narkotika.

Opsahl ble skutt i hodet fra kloss hold natt til lørdag 18. juni i fjor. Politiet mente tidlig at han var et tilfeldig offer, og omtalte drapet som «usedvanlig brutalt». Han døde av skadene samme natt.

Les også: Bislett-drapet ferdig etterforsket

Fristen for å beramme saken er seks uker. På grunn av Breivik-saken, som starter 16. april og skal gå i ti uker, tror Engesbak det blir en utfordring å få gjennomført det før fristen.

Pågrepet i narkorazzia

To og en halv uke etter drapet ble mannen siktet for drapet, etter først å ha blitt pågrepet i forbindelse med en narkorazzia 24. juni.

30-åringen er også tiltalt for grov overtredelse av narkotikalovgivningen, for oppbevaring av en større mengde narkotiske stoffer og for brudd på våpenloven.

Les også: Tror ikke på øyenvitner

Mannen har fram til nå ikke villet forklare seg for politiet. Han har selv hevdet at han var på nattklubb drapsnatten. Det har ikke politiet festet lit til.

– Vi mener etterforskningen i denne saken har vært ensrettet og med klare mangler siden starten, og ser fram til å få belyst saken under hovedforhandlingene, sier Engesbak til NRK.

Dømt elleve ganger

Siden han kom til Norge er han straffedømt elleve ganger.

Under en narkorazzia natt til 21. juni fant politiet til sammen ni kilo hasj, 380 gram kokain, 473 gram cannabis og 343 tabletter Diazepam de mener tiltalte oppbevarte.

På ulike adresser i Oslo har politiet også funnet i overkant av 200 patroner av ulik kaliber de mener tilhører tiltalte.

Les også: Drapssiktet i Bislett-saken hevder han var på nattklubb

Det har vært vanskelig å få noen i tale i miljøet rundt mannen, men i januar fikk politiet det de karakteriserer som et gjennombrudd i saken.Da mannen ble pågrepet, beslagla politiet en bukse som tilhørte ham. Under etterforskningen ble det funnet en blodflekk på buksa som politiet knytter til drapet.

Les også: Bislett-drapet: Narkosiktet 31-åring løslatt


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden