Syriske regjeringsstyrker trapper opp angrep

ØDELEGGELSENE er store etter kamphandlingene i gamlebyen i Homs vest i Syria. Tirsdag ble det meldt at de syriske regjeringsstyrkene igjen trapper opp sine angrep mot opprørernes stillinger nord i landet, selv om regjeringen i Damaskus har gitt sin tilslutning til en fredsplan. To sivile og en regjeringssoldat skal være drept i de nye sammenstøtene, sa opposisjonelle aktivister. Foto: Zaman Al Wasel / REUTERS / NTB scanpix
ØDELEGGELSENE er store etter kamphandlingene i gamlebyen i Homs vest i Syria. Tirsdag ble det meldt at de syriske regjeringsstyrkene igjen trapper opp sine angrep mot opprørernes stillinger nord i landet, selv om regjeringen i Damaskus har gitt sin tilslutning til en fredsplan. To sivile og en regjeringssoldat skal være drept i de nye sammenstøtene, sa opposisjonelle aktivister. Foto: Zaman Al Wasel / REUTERS / NTB scanpix

Syriske styrker trapper opp angrepene mot opprørere i Idlib-provinsen nord i landet, melder opposisjonelle aktivister. De sier opptrappingen skjer selv om regjeringen i Damaskus har gitt sin tilslutning til en fredsplan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har lovet at den vil begynne å sette fredsplanen ut i live i neste uke. Men tirsdag ble det meldt at regjeringsstyrkene har tatt kontroll over to områder nær Maaret al-Nomaan, som er et viktig støttepunkt for opprørsbevegelsen Den frie syriske hæren.

Les også: Assads væpnede motstandere skal lønnes

To sivile og en regjeringssoldat skal vær drept i sammenstøt i byen Taftanaz, meldte eksilgruppen Syrias observatorium for menneskerettigheter. Tallet på døde i konflikten, som har rast siden mars i fjor, er ifølge FNs beregninger nå oppe i over 9.000.

Les også: Tyrkia vil være venner med alle i Syria-konflikten

En vestlig diplomat som holder til i Syrias hovedstad Damaskus, sa tirsdag til at en FN-delegasjon var ventet til landet i løpet av de neste 48 timene. Delegasjonen skal drøfte muligheten for utplassering av mellom 150 og 200 FN-folk som skal overvåke en våpenhvile.

Les også: Syrias regime: – Striden er over

Den syriske regjeringen har lovet at den vil stanse forflytningene av sine styrker og bruken av tunge våpen fra 10. april av. Som motytelse krever den at opprørerne stanser all bruk av våpen senest 48 timer etter dette.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden