Frankrike utviser islamister og imamer

SLO TIL: Fransk politi fotografert i Bouguenais, vest i Frankrike, i forbindelse med en offensiv mot antatte islamske nettverk fredag. Foto: AFP
SLO TIL: Fransk politi fotografert i Bouguenais, vest i Frankrike, i forbindelse med en offensiv mot antatte islamske nettverk fredag. Foto: AFP

Frankrike deporterer fem militante islamister og muslimske imamer som ledd i offensiven etter at sju mennesker ble drept av en væpnet mann i Toulouse i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En algerisk radikaler og en imam fra Mali ble sendt tilbake til sine hjemland mandag, heter det i en. kunngjøring fra innenriksdepartementet.

I tillegg vil en saudiarabisk imam ikke få tillatelse til å returnere til Frankrike, mens en tyrkisk imam og en radikal tunisier om kort tid blir utvist. Flere andre vil følge senere, ifølge kunngjøringen.

På et valgmøte i Nancy mandag sa president Nicolas Sarkozy at han med utvisningene sender en klar melding om at dem som uttaler seg imot den franske republikkens verdier, vil bli utvist, øyeblikkelig og uten unntak eller nåde.

Antisemittiske uttalelser

Den militante algerieren, som tidligere er dømt for sin rolle i et terrorangrep i Marrakech i 1994, ble utvist for å ha tatt opp igjen kontakten med radikale islamske bevegelser.

Les også: Klarte ikke å stanse Merahs gravferd

Den maliske imamen ble deportert for antisemittiske uttalelser, for å ha talt for fullt ansiktsslør og for å ha avvist vestlige verdier, mens tunisieren får sin skjebne beseglet for å ha krevd at alle som avviker fra sann muslimsk lære, blir henrettet.

Planla bortføringer

Fransk politi pågrep 19 mennesker i en offensiv mot antatte islamistiske nettverk fredag mens Sarkozy gjorde kampen mot ekstremisme til en sentral del av sin valgkamp. Noen av dem ble arrestert i Toulouse.

Les også: Toulouse-drapsmannens far saksøker fransk politi

En kilde som er tett på etterforskningen av terrordrapene i Toulouse, opplyser at de pågrepne er mistenkt for blant annet å planlegge bortføringer.

– Det ser ut som om noen av dem planla å bortføre personer, blant annet en lærer med et jødiskklingende navn, opplyser kilden.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden