Minst sju drept ved universitet i California

Minst sju personer ble drept og tre såret i en skyteepisode ved et privat religiøst universitet i Oakland i California mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de sårede kvinnene forteller ifølge San Francisco Chronicle at en student som «alltid hadde sett litt gal ut», plutselig reiste seg i klasserommet og begynte å skyte. Han skjøt en person på kloss hold og skjørt deretter vilt rundt seg.

Myndighetene sier de tror han opptrådte alene under skytingen på Oikos-universitetet mandag morgen. De ville ikke navngi ham og heller ikke si noe om motivet for skytingen.

Det var talskvinne for politiet i Oakland, Johanna Watson, som opplyste at til sammen sju mennesker var drept og tre såret.

Pågrepet

Da politiets SWAT-styrke ankom åstedet, var gjerningsmannen fortsatt på frifot, men kort tid etter pågrep de en mann som de tror sto bak skytingen.

Mannen ble pågrepet på en parkeringsplass ved en klesbutikk nesten halvannen time etter skytedramaet, skriver Sky News.

Skolens grunnlegger, pastor Jong Kim, sier at mannen var en tidligere sykepleierstudent, men at han ikke lenger var innskrevet ved skolen.

Avisen San Francisco Chronicle skriver at fire lik ble observert tildekket i et kjøretøy utenfor universitetet.

Kaos og panikk

Den 52 år gamle Angie Johnson sier til avisen at hun handlet i området da en ung kvinne løp ut av universitetsbygningen med en blodig høyrearm.

– Jeg er skutt, jeg er skutt, ropte hun, ifølge Johnson.

Tungt væpnet politi var raskt på plass og begynte å hjelpe studenter ut av bygningen og fra forretninger i nærheten. Bilder fra en lokal fjernsynsstasjon viste studenter som ble evakuert.

Skytingen startet i 10.30-tiden lokal tid, og på under en halvtime hadde politiet omringet bygget.

– Flere skuddofre, lege på stedet, skrev politiet i Oakland i en kort pressemelding rett etter hendelsen.Skyteepisoden i Oakland fant sted bare en måned etter at en student åpnet ild i kafeteriaen til en skole i Ohio og drepte tre personer.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden