Bistandsadvokat reagerer på ordfører-intervjuer

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal representerer 16-åringen som anklager ordfører Rune Øygard i Vågå for seksuelle overgrep. Foto: Tore Meek / Scanpix
Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal representerer 16-åringen som anklager ordfører Rune Øygard i Vågå for seksuelle overgrep. Foto: Tore Meek / Scanpix

Den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren lot seg mandag intervjue av flere medier om saken. Bistandsadvokaten til jenta som har anmeldt ham, mener han forhåndsprosederer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina Braathen Hjortdal, som bistår den nå 16 år gamle jenta, reagerer kraftig på at Rune Øygard igjen stiller opp i mediene, og hun er ikke glad for at mediene lar ham slippe til.

– Han har hele tida valgt å bruke mediene til å prosedere saken og sin egen uskyld, og jeg reagerer kraftig på at han gjør det enda en gang. Det er sårende og krenkende for jenta at han enda en gang går ut og fremstiller henne som en løgner. Samtidig står hun godt i denne saken, hun vet at hun snakker sant, sier Hjortdal til NRK.

Les også: - Hadde ikke noen opplysninger å komme med

Hun tror ikke medieeksponeringen vil virke positivt for Øygard, og mener publikum også finner det støtende.

Jenta har forklart at de to har hatt seksuell omgang flere ganger, det første da hun var 13 år. Øygard hevder han ikke har gjort noe ulovlig.

Han avviser at intervjuene han gir er ledd i en gjennomtenkt PR-strategi.

– Det er for å komme i møte alle reaksjonene som har kommet. Det er ikke for å få sympati, men for at rettferdigheten og sannheten skal komme fram. Det er ikke sikkert at saken er så opplagt som mediene, naturlig nok, har framstilt den, sier Øygard til NRK.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden