Jente dømt til samfunnsstraff for å ha drapstruet lærer

En 15 år gammel skolejente er i Aust-Agder tingrett dømt til samfunnsstraff på 30 timer etter å ha drapstruet en kvinnelig lærer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en tentamen før jul i fjor at hun kom for sent på skolen og havnet i krangel med læreren. Krangelen førte til at hun nektet å gjennomføre engelsktentamen.


Etter en tirade med skjellsord sa eleven flere ganger at hun skulle drepe læreren samtidig med at hun sparket mot henne og traff en bok hun holdt i hånden.

15-åringen erkjente i retten straffskyld, men mente i sin forklaring at hun ikke kunne huske å ha fremsatt drapstrusler, selv om hun innrømmet å ha kommet med flere skjellsord og sparket til læreren.

I rettsavgjørelsen skriver retten at den « ... finner det imidlertid hevet utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte truet med å drepe, hvilket er en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel».

Tingretten mener også at drapstruslene « ... objektivt sett var skikket til å fremkalle alvorlig frykt ...» og legger vekt på at drapstruslene ble fremsatt tre ganger og den ene gangen tett opp i ansiktet til fornærmede.

Retten finner det ikke riktig å dømme 15-åringen til ubetinget fengsel sett i lys av hennes unge alder og dømte henne derfor til 30 timers samfunnstraff med en subsidiær fengselsstraff på 24 dager. Dommen er i samsvar med aktors påstand.Jenta ble også dømt for et tilfelle av nasking av klær fra en klesbutikk.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden