To fengslet i svensk-norsk drapssak

To svenske menn er varetektsfengslet i saken der også en norsk kvinne er siktet for å ha drept en 51 år gammel mann i byen Säffle i Värmland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i slutten av 40-årene og hennes jevnaldrende samboer ble pågrepet i leiligheten der mannen ble funnet død. Ifølge Säffle-tidningen er det samboerparet som eier leiligheten. En 35 år gammel mann ble pågrepet noe senere i sin egen bolig. De to mennene ble fremstilt for varetektsfengsling mandag.


– To personer ble fengslet i saken mandag ettermiddag, bekrefter pressetalsmann Tommy Lind hos politiet i Karlstad til NTB.

Kvinnen skal fremstilles for fengsling tirsdag.

Slag mot hodet

51-åringen skal ha blitt bundet fast og utsatt for gjentatte slag mot hodet. Politiet tror drapet skjedde i forbindelse med festing torsdag eller fredag i forrige uke.

Ved lunsjtid fredag ble politiet i Karlstad varslet om at det lå en livløs mann i en leilighet i Gläntstigen i Säffle, skriver politiet i en pressemelding. Da politi og ambulanse kom til stedet, fant de 51-åringen død.

Politiet i Värmland har foretatt tekniske undersøkelser på åstedet og utført rundspørring i nabolaget. Ingen våpen er funnet i leiligheten der den drepte ble funnet. Folk som kan ha sett noe, bes melde fra til politiet.

Fremstilles tirsdag

Politiadvokat Stefan Wessberg sier at hendelsesforløpet fortsatt er uklart.

– Hvem som har gjort hva, holder vi på å finne ut av, men det ser ut til at alle tre har vært innblandet, sier Wessberg.

Han sier samboerparet begynte å feste torsdag kveld, og at 35-åringen ble med litt senere. 51-åringen skal ha dukket opp uanmeldt.

De mistenkte har selv forklart at det ble bråk i leiligheten, men hva krangelen gjaldt, er uklart. Ifølge Säffle-tidningen er det fortsatt store luker i hendelsesforløpet, noe som til dels kan skyldes stort alkoholinntak i leiligheten.

Kjenninger

Alle de tre pågrepne bor i Säffle og er kjent av politiet fra tidligere forhold. Også den drepte er hjemmehørende i byen, som ligger ved innsjøen Vänern, noen mil fra norskegrensa.

Kvinnen ble sist sommer dømt til to års fengsel for grov mishandling etter å ha knivstukket en mann. Påtalemyndigheten har anket dommen og vil ha kvinnen dømt for drapsforsøk i stedet. Alle de tre nekter straffskyld i denne saken.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden