Bolle fjernet fra Norwegians haleliste

BLIR IKKE HALEHELT: Trond André Bolle ble drept 27. juni 2010 da kjøretøyet han satt i ble rammet av en veibombe på et ISAF-oppdrag i byen Almar i Faryab-provinsen i Afghanistan. Bildet viser fra venstre Andreas Eldjarn, Trond Andre Bolle, Simen Tokle og Christian Lian. Foto: NTB scanpix
BLIR IKKE HALEHELT: Trond André Bolle ble drept 27. juni 2010 da kjøretøyet han satt i ble rammet av en veibombe på et ISAF-oppdrag i byen Almar i Faryab-provinsen i Afghanistan. Bildet viser fra venstre Andreas Eldjarn, Trond Andre Bolle, Simen Tokle og Christian Lian. Foto: NTB scanpix

Av sikkerhetsgrunner vil Norwegian ikke la krigshelt Trond Bolle pryde halen på et av selskapets fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene har Norwegian latt folk nominere helter som skal pryde halene på selskapets fire nyeste fly. Trond Bolle var blant dem som hadde fått flest stemmer i kampen om å bli selskapets nye halehelter.

Norwegian mener det ikke er noen tvil om at Trond Bolle er en helt, men opplyser at årsaken til at han ikke er med i finalen skyldes en sikkerhetsvurdering.

Les også: Vil ha død satanist som «halehelt»

– Norwegian har i dag flyginger til flere områder der krigen i Afghanistan anses som kontroversiell. Dermed er det en risiko for at det kan oppfattes som provoserende hvis vi har krigshelten Trond Bolle på haleroret. Den risikoen kan vi rett og slett ikke ta. Vi vet at mange nå vil bli skuffet, men vi håper på forståelse for at vi alltid setter flysikkerheten først, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, i en pressemelding.

Les også: Svein Egil (34) vil hale-hedre død black metal-gitarist

Heller ikke artist Joakim Nielsen, forfatter Jens Bjørneboe, black metal-gitarist Øystein Aarseth eller Robert Skaanes fra Berserk-ekspedisjonen er tatt med videre til finalerunden. Dette skyldes både ønsker fra familiene og flyselskapets egne vurderinger.

Dermed er Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Johan Fredrik «Frits» Thaulow og Ludvig Walentin Karlsen Oslo-folkets kandidater.

Finalistene fra Bergen, Trondheim og Stavanger offentliggjøres tirsdag.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden