Eva Joly innlagt på sykehus etter fall

PÅ SYKEHUS: Presidentkandinat for partiet De Grønne i Frankrike, norsk-franske Eva Joly. Foto: NTB scanpix
PÅ SYKEHUS: Presidentkandinat for partiet De Grønne i Frankrike, norsk-franske Eva Joly. Foto: NTB scanpix

Etter en dags pause som følge av søndagens fall, gjenopptar Eva Joly valgkampen for De Grønne tirsdag, lover partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norskfranske Joly ble innlagt på et sykehus i Paris søndag etter å ha falt og slått hodet i en trapp på vei ut fra en kinoforestilling. Talspersoner for partiet forsikrer at hun er i fin form.

– Hun vil klare seg bra. Legen har gjennomført en grundig undersøkelse. Og det er slått fast at det ikke var et hjerteinfarkt, sier presserådgiver Agathe Remoué til NTB.

Fordi Joly er presidentkandidat og under svært mye press, tok legene ingen sjanser, sjekket alt og utelukket derfor ikke at det kunne være et lite hjerteinfarkt, forklarer Remoué.

Fortsetter valgkampen

Det var ventet at Joly skulle utskrives fra sykehuset i løpet av mandagen.

Les også: Eva Joly får kritikk fra egne rekker

Ifølge legene er ikke korttidshukommelsen blitt påvirket av fallulykken, opplyser Jolys valgkampsjef, Stéphane Sitbon-Gómez, som legger til at Joly er fast bestemt på å fortsette valgkampen fra tirsdag av.

– Dette vil ikke ha noen innvirkning på valgkampen. Joly vil være på plass på et planlagt valgmøte i Nantes onsdag, sier Sitbon-Gómez til Le Figaro.

Dersom Joly hadde blitt forhindret fra å fortsette valgkampen, kunne det ifølge den franske grunnloven ført til en utsettelse av presidentvalget. Første runde går av stabelen 22. april, og den avgjørende omgangen to uker senere.

– Ikke ung

Joly har den siste tiden hatt en oppslutning på meningsmålingene på mellom 2 og 3 prosent, langt unna egne forhåpninger og til stor skuffelse for hele den grønne bevegelsen i Frankrike.

Les også: Eva Joly: – En unik opplevelse

Mandag nektet Nicolas Hulot, som overraskende for mange tapte De Grønnes nominasjonskamp mot Joly, å kommentere om han vil stemme på henne.

Selv legger ikke Joly skjul på at hun sliter i motbakke:

– Valgkampen har hardnet til, og det blir stadig vanskeligere, sa hun til Canal+ søndag.

Hun ser heller ikke lyst på muligheten for å kunne havne i regjering dersom venstresiden vinner valget på nasjonalforsamling i juni. Om muligheten for å få justisministerposten, sier hun:

– Jeg tror ingen tenker på å gi meg den. Jeg representerer for mye av det utenlandske, jeg har aksent, jeg er ikke født her og har ikke gått noen av eliteskolene. Jeg er kvinne, og jeg er ikke ung.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden