Suu Kyis parti vant nesten alle plassene

STØTTESPILLERE: Aung San Suu Kyis støttespillere følger valget på storskjerm i Yangon. Foto: AP/NTB scanpix
STØTTESPILLERE: Aung San Suu Kyis støttespillere følger valget på storskjerm i Yangon. Foto: AP/NTB scanpix

Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi håper Myanmar står foran en ny tid, etter at hennes parti erklærte at de vant alle de 44 mandatene som var på valg i helgens suppleringsvalg til nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suu Kyis tilhengere feiret langt uti nattetimene da valgseieren var klar.

– Dette er ikke så mye vår triumf, som det er triumfen til alle de menneskene som har bestemt seg for å involvere seg i de politiske prosessene i dette landet, sa Suu Kyi selv i en seierstale i partiets hovedkvarter i Yangon.

Hun la også til at hun håper dette er starten på en ny tid for landet.

Les også: – Et håp om en lysere fremtid

Aung San Suu Kyi ble i 1990 satt i husarrest og har vært holdt som fange av militærjuntaen gjennom mesteparten av de siste 22 årene.

Allerede før partiets kunngjøring om valgseier, var det klart at Aung San Suu Kyi selv var blitt valgt inn i nasjonalforsamlingen. Hun kalte seieren en seier for folket.

– Det er normalt at medlemmer av Nasjonalligaen for demokrati er tilfreds nå. Men jeg vil be alle NLD-medlemmer om å sikre at folkets seier blir en verdig seier, sa Suu Kyi.

Valget markerer et vannskille for veteranaktivisten.

Les også: Beskyldes for valgfusk

Men selv om hun og hennes parti vinner alle de 44 mandatene som var på valg søndag, ville det gjøre lite for å endre balansen i nasjonalforsamlingen som har over 1.100 medlemmer og domineres av de militære.

Suu Kyi valgte imidlertid en forsonende tone overfor sine motstandere.

– Vi håper at alle partiene som deltok i valget, vil samarbeide med oss for å skape en genuin demokratisk atmosfære i landet, sa hun.

Ifølge en talsmann for Nasjonalligaen for demokrati, Suu Kyis parti, tok partiet alle de 44 setene i nasjonalforsamlingen som nå var på valg.– Vi venter på resultatet fra det siste i Shan-staten i nord, sa talsmann for NLD, Kyi Toe.


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden